Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW şi Mercedes-Benz vor exclude diesel-urile din SUA şi vor reduce numărul de modele la nivel global!

20 Martie 2017 - 14:15
Denis Godorozea
BMW şi Mercedes-Benz vor exclude diesel-urile din SUA şi vor reduce numărul de modele la nivel global!
În cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la BMW şi Mercedes-Benz au dezvăluit planurile de viitor jurnaliştilor de la Car and Driver, vorbindu-le despre evoluţia propulsoarelor diesel, dar şi schimbările în gama modelelor. Şeful pe vânzări şi marketing la nivel global pentru BMW, Ian Robertson şi şeful Daimler AG, Dieter Zetsche, au menţionat că diesel-urile vor rămâne populare încă mult timp în Europa, în SUA însă, vânzările modelelor cu propulsoare diesel sunt foarte limitate şi acest lucru nu se va schimba, mai cu seamă, din cauza scandalului „Dieselgate” al celor de la Volkswagen.

Potrivit lui Robertson, majoritatea celor ce procură BMW-uri diesel în SUA sunt europeni care locuiesc în America. În următorii ani diesel-urile producătorilor germani vor dispărea din SUA şi vor fi înlocuite treptat cu motorizări plug-in hybrid, care combină un propulsor pe benzină şi cel puţin un motor electric. Aceeaşi soartă diesel-urile o vor avea şi în Europa, însă doar atunci când normele ecologice pentru diesel-uri vor fi prea stricte.

Mai mult decât atât, nu doar diesel-urile, dar şi anumite tipuri de caroserii din cadrul gamei de modele BMW şi Mercedes-Benz, sunt pe cale de dispariţie, inclusiv caroseriile tradiţionale precum coupe şi decapotabile! Şi Robertson şi Zetsche au menţionat că coupe-urile şi decapotabilele, totdeauna au fost modele de nişă, iar profitabilitatea acestora este foarte mică. Din această cauză bavarezii au fost nevoiţi să creeze succesorul roadster-ului BMW Z4 în colaborare cu Toyota, care vor crea pe aceeaşi platformă noua generaţie Toyota Supra. Conform lui Robertson, după apariţia viitoarelor SUV-uri X2 şi X7, bavarezii vor umple practic toate segmentele posibile, în viitor însă unele modele nu vor mai avea succesori, printre care unele coupe-uri şi decapotabilele, menţionând că şi modelele cu două uşi mari, de asemenea, sunt în pericol de dispariţie. Deja se cunoaşte că modelul BMW Seria 3 Gran Turismo nu va mai avea urmaşi, iar cu schimbarea de platformă pentru viitoarea generaţie Seria 2, care va fi doar cu tracţiune faţă (sau integrală), urmaşi nu vor avea, probabil, coupe-ul şi decapotabila Seria 2. Ar putea dispărea şi Seria 4 Convertible, care nu este la fel de populară precum coupe-ul. Robertson recunoaşte că în viitor modelele dinamice se vor migra în direcţia coupe-urilor cu 4 uşi, precum sunt modelele Gran Coupe, care au prins popularitate, datorită poziţiei joase, siluetei dinamice, dar şi practicităţii pe care o oferă portierele spate.

Conform lui Zetsche, Mercedes-Benz va continua să ofere coupe-uri şi decapotabile, însă acestea nu vor mai avea aceeaşi varietate pe care o oferă acum. Astfel, pentru cei de la Mercedes-Benz, simplificarea gamei de modele ar putea fi şi mai drastică, având în vedere că actualele generaţii C-Class, E-Class, S-Class, dar şi AMG GT, toate au caroserii coupe şi decapotabile, unde mai pui că mai există roadster-urile SLC şi SL. Potenţialul de a reduce numărul de modele, cu siguranţă, există. Producătorii germani mai prezic şi „moartea” transmisiilor manuale, popularitatea cărora este în continuă scădere.

Se pare că în viitor maşinile vor lua o formă de SUV cu siluetă de coupe cu patru uşi, vor avea propulsie plug-in hibridă şi transmisie automată… Cum vă pare un asemenea viitor?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter