Legendarul Jaguar E-Type va renaște datorită programului “Reborn”!
31 Martie 2017, 17:02
Unul dintre cele mai legendare sport-car-uri din întreaga istorie, cu siguranță, este Jaguar E-Type. Acesta a fost primul vehicul de producție capabil să atingă viteza de 240 km/h, fiind extrem
de popular printre vedete, precum Steve McQueen, Sir Jackie Stewart, Brigitte Bardot și Frank Sinatra. Considerat drept cel mai iconic model britanic creat vreodată, E-Type va
renaște datorită programului “Reborn”! După lansarea cu succes al unui program similar pentru modelele Land Rover Series I și Range Rover Classic, cei de la Jaguar Land Rover au decis să-i dea o nouă viață și legendarului E-Type.
Doar zece exemplare Jaguar E-Type “Reborn” vor fi create. Pentru aceasta specialiștii Jaguar vor căuta în lumea întreagă automobile donatoare din prima serie (1961-1968), cu propulsoare în 6 cilindri în linie de 3.8 sau 4.2 litri, pe care le vor restaura minuțios la specificațiile autentice din
uzină, utilizând diferite documentații și desene originale, care sunt păstrate în cadrul Jaguar Heritage Trust. Potrivit britanicilor, cu o restaurare de acest nivel, mașinile vor avea toate șansele să câștige concursuri de eleganță.
Primul exemplar din programul “Reborn”, un Jaguar E-Type Fixed Head Coupe 4.2 din 1965 (pe imagini), a fost deja restaurat și urmează să fie dezvăluit la expoziția Techno-Classica, care va avea loc în perioada 5-9 aprilie în orașul Essen.
Inițial acest exemplar a fost exportat în California în anul 1965, unde a parcurs 78,000 de mile (125,529 km) până a fi stocat în anul 1983 și nemișcat mai bine de trei decenii.
Practic toate detaliile originale, inclusiv caroseria, șasiul, motorul și cutia de viteze, au fost păstrate, dar restaurate la o stare imaculată de uzină.

Caroseria a fost vopsită în culoarea originală ”Opalescent Gunmetal Grey”,
iar interiorul retapițat în aceeași piele de culoare roșie. Clienții vor putea comanda suplimentar elemente de la modele din serii mai noi, precum sistem de răcire îmbunătățit, cutie de viteze cu sincronizatori și sistem de frânare de la E-Type Series 2.
Prețul pentru o bijuterie imaculată Jagua E-Type “Reborn” pornește de la 285,000 de lire sterline (aproximativ 332,250 euro).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,247
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!