Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Mazda va lansa în 2019 un vehicul electric cu motor rotativ pe post de generator!
22 Martie 2017, 18:08
Încă în anul 2013 cei de la Mazda testau câteva exemplare Mazda Demio (Mazda2) de generaţie precedentă, echipate cu o propulsie electrică şi un motor rotativ Wankel pe post de generator. Uite că această tehnologie îşi va găsi locul într-un viitor model electric, pe care Mazda intenţionează să-l lanseze pe piaţă în anul 2019.
Vehiculul electric va fi unul compact, de dimensiunea modelului Mazda2, va avea un motor electric care va propulsa roţile faţă şi se va alimenta de la un pachet de baterii amplasat sub bancheta spate, iar sub
compartimentul portbagajului, se va adăposti un motor rotativ Wankel, care va genera energie pentru suplinirea bateriilor. Motorul cu ardere internă va avea doar un singur rotor, care va fi pus în fucţiune în caz de necesitate, pentru prelungirea autonomiei vehiculului electric.
Cei de la Mazda au ales un motor rotativ nu dor datorită istoriei ample cu acest tip de propulsoare, dar şi datorită dimensiunilor compacte, greutăţii
reduse, zgomotului redus, atunci când lucrează la rotaţii constante şi posibilităţii de a consuma diferite tipuri de combustibil.
Sperăm că motoarele rotative vor renaşte nu doar ca generatoare de energie în vehiculele electrice, dar şi într-un sport-car din seria RX, pe care l-a prefaţat conceptul excepţional RX-Vision (pe imagine).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
969
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!