Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
PSA Peugeot-Citroen a achiziționat brandul Opel!
6 Martie 2017, 10:41
O noutate bombă în lumea auto! brandul Opel și divizia sa britanică Vauxhall, precum și toate activele europene a celor de la General Motors, au fost vândute grupului PSA Peugeot-Citroen contra unei sume de 2.2 miliarde de euro! Astfel, Opel/Vauxhall
intră oficial în componența grupului francez PSA, care în rezultat devine al doilea grup ca mărime din Europa după Grupul Volkswagen, cu o cotă de piață de 17%.

Odată cu achiziția brandurilor Opel
și Vauxhall, cei de la PSA vor primi și șase uzine de producere a automobilelor și cinci uzine de producere a componentelor pentru acestea, dar și un centru ingineresc din Russelsheim, inclusiv cei peste 40,000 de lucrători. Cei de la GM nu cedează doar centrul ingineresc din Torino, Italia.
În urma acordului, cei de la GM și PSA vor continua colaborarea în domeniul tehnologiilor electrificate, dar și tehnologiilor și modelelor, care vor fi livrate brandurilor Buick și Holden, gama cărora este constituită în mare parte din modele Opel/Vauxhall.

În viitor cei de la PSA vor primi accesul la propulsia celulelor de combustibil fuel cell (propulsie electrică alimentată cu hidrogen), dezvoltată de către cei de la GM în parteneriat cu Honda.

Conform celor de la PSA, Opel/Vauxhall vor continua să joace separat de modelele grupului francez și nu se vor canibaliza între ele.

Finalizarea tranzacției de tranziție a brandurilor Opel/Vauxhall în componența grupului PSA va avea loc la finele anului 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,527
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!