Permisele de conducere cu termen de valabilitate nelimitat vor fi excluse! Permisele “cumpărate” vor fi anulate!
31 Martie 2017, 20:26
Un nou proiect de lege propus de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, urmează să intre în vigoare pe 8 octombrie 2018 și prevede mai multe modificări privind permisele de conducere, printre care și excluderea din circulație a permiselor de model vechi (modelul anului 1995, pe imagine), care au termen de valabilitate nelimitat.

Potrivit inițiatorilor proiectului, în perioada anilor 2014-2016 au existat unele adresări pentru preschimbarea permiselor de conducere de modelul anului 1995 pe permise de conducere de modelul anilor 2008 sau 2015, parvenite de la persoane, care s-au confruntat cu probleme ce țin de valabilitatea permiselor în unele state. Astfel, pentru a păstra echitate între deținătorii permiselor de conducere, dar și conformarea practicii Uniunii Europene, deținătorii permiselor de tip vechi vor trebui să le preschimbe, pe altele de tip nou, cu termen de valabilitate de 10 ani. În rezultat, permisele de tip vechi vor fi considerate nevalabile în cazul expirării termenului de 10 ani de la data eliberării acestora, începând cu 08.10.2018! La moment, prețul minim pentru eliberarea unui permis de conducere este de 320 de lei (30 de zile), în timp ce preschimbarea
costă 400 de lei (30 zile).

Mai mult decât atât, pentru persoanele cu vârstă de 65 de ani, permisele de conducere se vor elibera cu termen de 5 ani de la data eliberării, cu condiția, că pe o durată mai scurtă, asupra titularului nu sunt aplicate alte restricții medicale în acest sens.

Modificările vor afecta și pe cei cu permisele ”cumpărate”, care urmează a fi anulate! Modificarea va avea
următorul cuprins: ”În cazul în care se constat că o persoană a obținut calificativul "admis" și/sau a fost documentat cu permis de conducere cu încălcarea normelor în vigoare, prin mijloace frauduloase sau cu încălcarea prevederilor instrucțiunilor prevăzute la punctul 25 al prezentului regulament, permisul de conducere se anulează în modul stabilit de aceste instrucțiuni.”
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
21,439
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!