Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Asupra acestui bolid de Formula 1 al viitorului a lucrat și un designer român! (Video)

21 Aprilie 2017 - 17:24
Denis Godorozea
Asupra acestui bolid de Formula 1 al viitorului a lucrat și un designer român!  (Video)
Bolizii de Formula 1 din ultimii ani sunt mai puțin impresionanți. Forma prea sofisticată, cu zeci de elemente aerodinamice și propulsoarele hibride lipsite de sunetul spectaculos, cu care ne delecta Formula 1 în anii ’90 ai secolului trecut, distanțează tot mai mult fanii acestui sport, care necesită nu doar o evoluție, dar o revoluție, pentru a fi mai intrigant.

Cei de la Renault Sport au împărtășit viziunea unui bolid de Formula 1 al viitorului numit R.S. 2027 Vision și creat pentru a celebra 40 de ani de la implicarea Renault în Formula 1.

Asupra designului acestui monopost au lucrat Emmanuel Klissarov, Anton Shamenkov și românul Victor Sfiazof (a lucrat asupra SUV-ului Renault Kadjar), pe care îl puteți vedea în unul din filmulețele de mai jos.

Băieții au creat un design extrem de laconic, dar frumos, cu proporții spectaculoase și idei inovatoare, printre care și cupola ultra-rezistentă din policarbonat ce protejează pilotul în cazul unui accident. Pentru ca pilotul și emoțiile acestuia să fie văzute de către spectatori, cupola este făcută transparentă, precum și casca pilotului, care-i expune fața la vedere. Până și cockpit-ul pe lateral este transparent, expunând la vedere și corpul pilotului!

Monopostul dispune de elemente aerodinamice active, printre care eleronul spate, care odată pliat, creează o aparență similară bolizilor de Formula 1 din anii ’60 ai secolului trecut, lipsiți de elemente aerodinamice. De acea perioadă aduce aminte și forma brațelor suspensiei.

Forma generală însă, aduce aminte de bolizii de Formula 1 de la începutul anilor ’90, caracterizate de ecartamente generoase și roți mari, dar și caroserie laconică în formă de picătură de apă.

Caracterul părții frontale este accentuat de LED-urile în forma literei „С”, ce se regăsesc și pe automobilele de producție Renault.

Mesaje specifice pot apărea în regiunea roților față, spre exemplu numărul turului.

Amplasat central este un propulsor turboaspirat cu sistem KERS, care va permite utilizarea regimului pur electric la intrarea în boxe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (40 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter