Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi R8 primeşte două versiuni noi – una de curse şi alta de stradă!

14 Aprilie 2017 - 09:13
Denis Godorozea
Audi R8 primeşte două versiuni noi – una de curse şi alta de stradă!
Cei de la Audi au adus la New York o versiune de curse și una de stradă a super-car-ului R8. Ambele versiuni sunt accentuate de culorile brandului Audi Sport – argintiu, roșu și negru.

Versiunea de stradă numită Audi R8 Audi Sport Edition, este inspirată din modelul de curse R8 LMS, care a obținut 24 de titluri, 85 victorii și peste 100 de podiumuri.

La exterior această ediție se deosebește prin accente de culoare roșie și jante de 20 de inch de culoare neagră și logoul Audi Sport pe ele.

La interior se regăsesc aceleași accente de culoare roșie, cusături de culoare gri, inserții din fibră de carbon, piele Nappa și praguri din aluminiu iluminate cu inscripția “1/200” și “Audi Sport”.

Ediția Audi Sport Edition va fi limitată la 200 de exemplare și va costa 181,900 de euro în versiunea R8 V10 (540 CP) și 205,800 euro în versiunea R8 V10 plus (610 CP). Livrările vor demara în vara acestui an.

Pe lângă versiunea de stradă, cei de la Audi Sport au adus la New York și versiunea R8 LMS adaptată pentru categoria GT4, care are la bază modelul de producție Audi R8 Coupe V10, de la care preia peste 60% din componente. Noul Audi R8 LMS GT4 este focusat către piloții amatori și nu numai, care caută o mașină de curse nu foarte scumpă. Versiunea de curse va dezvolta “doar” 495 CP, însă va avea o forță de apăsarea mai mare, datorită elementelor aerodinamice, o suspensie de curse și cauciucuri de tip slik “încălțate” pe jante de 18 inch, care o vor face mai rapidă pe circuit. Nu vor lipsi nici diversele atribute de siguranță, printre care și cușca de protecție de la interior.

Debutul de curse al noului Audi R8 LMS GT4 va avea loc la cursa de 24 de ore de la Nurburgring (25-28 mai).

Pe parcursul anului 2017, mașina va trece sesiunile finale de omologare și va fi disponibilă tuturor clienților către sfârșitul anului. Cât va costa mașina de curse, nu se anunță
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter