Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi creează un nou segment cu noul e-tron Sportback concept! (Video)

19 Aprilie 2017 - 14:46
Denis Godorozea
Audi creează un nou segment cu noul e-tron Sportback concept! (Video)
Una din cele mai neaşteptate premiere de la Shanghai, a fost noul Audi e-tron Sportback concept. Atunci când producătorul din Ingolstadt publica primele imagini de teasing, puteam doar specula, ce model prefaţează acest concept.

Acoperişul josuţ şi imaginile făcute dintr-un unghi foarte mic, ne creau impresia că avem în faţă un viitor Audi Q4, pe care îl anunţaseră anterior cei de la Audi. Având acum datele oficiale şi dimensiunile exacte, putem spune că ne-am înşelat şi este vorba despre un cu totul alt model, care va crea un nou segment! Într-un lucru nu ne-am înşelat, acesta va combina aspectul dinamic al unui super-car şi garda la sol înălţată a unui SUV!

Având 4.90 metri în lungime, 1.98 metri în lăţime, o înălţime de doar 1.53 metri şi un ampatament de 2.93 metri, noul Audi e-tron Sportback concept se încadrează în segmentul C, foarte aproape de modelul Audi A7.

Potrivit celor de la Audi, primul model electric pe care îl vor lansa în 2018, va fi un SUV dinamic derivat din conceptul Audi e-tron quattro, care va primi în 2019 o versiune şi mai dinamică, inspirată din noul Audi e-tron Sportback concept! Astfel, cei de la Audi vor crea un nou segment, al SUV-urilor coupe electrice cu caracter de Gran Turismo!

Deşi aduce aminte de ideea modelului caraghios Honda Accord Crosstour, conceptul celor de la Audi este mai rafinat şi arătos. Muchiile ascuţite sunt practic absente, în designul viitorului SUV coupe electric al celor de la Audi prevalând formele moi şi voluptoase, care aduc aminte de prima generaţie Audi R8 şi conceptul futurist Audi RSQ din pelicula „I, Robot”. Aripile musculoase adăpostesc roţile imense cu jante de 23 de inch. „Ochii” înguşti sunt de fapt luminile de zi, blocurile optice principale fiind poziţionate mai jos, pe ambele părţi ale calandrului fictiv. Fiecare bloc optic dispune a câte 250 de LED-uri, care pot forma diferite mişcări animate.

Substratul tehnic este identic conceptului Audi e-tron quattro debutat în 2015, fiind aceeaşi propulsie electrică, care va sta la baza viitoarelor SUV-uri electrice Audi.

Astfel, pe axul faţă este amplasat un motor electric, pe axul spate sunt amplasate două motoare electrice, iar în podea se regăseşte un pachet de baterii litiu-ion de 95 kWh, care oferă o autonomie de 500 de kilometri.

Puterea cumulată variază de la 435 CP la 503 CP (800 Nm) în regimul de performanţă maximă, conceptul fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde şi să atingă viteza maximă de 210 km/h (limitată electronic). Se pare că pe aceeaşi platformă electrică cei de la Audi vor putea crea câte caroserii îşi doresc – important cerere să fie!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter