Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Automobilul zburător va apărea în 2020! (Video)
25 Aprilie 2017, 11:25
Compania slovacă Aeromobil a adus la expoziţia Top Marques noua interpretare a automobilului zburător,
care va merge în producţia de serie în anul 2020! Noul Aeromobil 4.0 are un design mai expresiv, amintind pe alocuri de super-car-urile McLaren.
Maşina zburătoare păstrează ideea versiunilor precedente, dar a devenit un pic mai sofisticată ca concept şi propulsie.
În calitate de automobil, aceasta va avea 2.2 metri în lăţime şi va fi propulsat de 2 motoare electrice amplasate pe axul faţă, care vor fi suplinite cu energia produsă de
propulsorul cu ardere internă de 2.0 litri boxer turbo în 4 cilindri. Oferind 110 CP, în regim de automobil aeromobilul va putea parcurge 700 km, iar viteza maximă va constitui 160 km/h.
După transformare în aparat de zbor, Aeromobil 4.0 îşi va extinde aripile care vor spori lăţimea la 9 metri, fiind modificată şi partea posterioară şi
apropiate roţile faţă pentru o aerodinamică mai bună în timpul zborului. Propulsorul cu ardere internă cu o putere de 300 CP va pune în mişcare elicea din spate în timpul zborului, oferind o autonomie de zborde 750 km, cu rezervorul de 90 de litri plin. Viteza în timpul zborului va ajunge la 360 km/h. Greutatea maximală ajunge la 960 kg, inclusiv cele 240 de kilograme de încărcătură - două persoane la bord şi bagajele acestora.
Primele 500 de exemplare vor fi produse începând cu anul 2020, inclusiv 25 de exemplare speciale „Founders Edition” cu toate opţionalele incluse. În dependenţă de opţiunile
alese, preţul unui Aeromobil va varia între 1.2 şi 1.5 milioane de euro!

Între timp, un studiu realizat în SUA a arătat, că mai mulţi respondenţi, 63%, s-au arătat îngrijoraţi de siguranţa automobilelor zburătoare, 83% ar prefera decolarea verticală, iar 80% şi-ar dori o paraşută într-o astfel de maşină zburătoare.


Se pare că Aeromobil nu va fi primul pe lista celor, care şi-ar dori un automobil zburător, fiind lipsit de toate aceste „delicii”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,045
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!