Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW M5 E34 Touring Elekta – o raritate produsă doar în 20 de exemplare! (Video)

6 Aprilie 2017 - 16:34
Denis Godorozea
BMW M5 E34 Touring Elekta – o raritate produsă doar în 20 de exemplare! (Video)
La începutul anului vă vorbeam cât de rar este un BMW M5 Touring în caroseria E34. Lansat în martie 1992, break-ul dinamic al bavarezilor a fost produs în doar 891 de exemplare până în august 1995. Cele mai rare sunt exemplarele de după facelift – doar 209 exemplare produse. Mai mult decât atât, acesta a fost primul break creat de către divizia „M”, dar şi ultimul automobil „M” asamblat manual de către specialiştii diviziei „M”!

Ei bine, eroul articolului nostru de astăzi este şi mai rar de atât! Faceţi cunoştinţă - BMW M5 E34 Touring Elekta!

Acesta este un ediţie specială destinată Italiei, produsă în doar 20 de exemplare de către cei de la BMW Individual! De fapt, acestea au fost ultimele 20 de exemplare care au fost vândute în Italia în anul 1995 – ultimul an de producţie! Zece din ele aveau caroseria vopsită în culoare gri metalizată cu interior de culoare albastră, în timp ce alte 10 exemplare aveau o combinaţie mai excentrică – caroserie vopsită în culoare verde British Racing Green şi un interior tapiţat în piele maro Hazelnut cu covor de culoare verde Mexico Green!

Exemplarul din imagini, este al 6-lea la număr (plăcuţa cu numărul de ordine este amplasată pe levierul cutiei de viteze) din cele 20 de exemplare Elekta produse vreodată şi unul din doar 10 exemplare produse în această combinaţie inedită de culori! Arată incredibil de frumos şi proaspăt, chiar şi după cele 126,000 de kilometri parcurşi!

Sub capota acestui BMW M5 E34 Touring Elekta se ascunde unitatea aspirată natural în 6 cilindri în linie de 3.8 litri S38B38, care dezvolta 340 CP şi 400 Nm, ceea ce este suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 5.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic)!

Acest exemplar a fost importat din Italia în California şi legalizat în anul 2006, iar acum este expus la vânzare la un preţ 60,000 de dolari! Maşina vine cu un set meticulos de documente şi certificate, inclusiv certificatul BMW Classic, cu toată istoria de service, până şi cu o husă în culoarea maşinii! Numai nu spuneţi că nu vă doriţi acest bavarez ultra-special şi ultra-rar!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (43 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter