Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Gata cu ambuteiajele! UBER va lansa taxiuri zburătoare electrice în 2020! (Video)

26 Aprilie 2017 - 16:02
Denis Godorozea
Gata cu ambuteiajele! UBER va lansa taxiuri zburătoare electrice în 2020! (Video)
În cei şapte ani de la lansare UBER a devenit cea mai mare companie din lume, care prestează servicii de car-hailing, având o valoare de 70 de miliarde şi peste două milioane de şoferi în toată lumea. Acum UBER anunţă că va lansa taxiuri zburătoare electrice în 2020! Mai ţineţi minte replica lui Doc Brown din a doua parte a peliculei „Back to the Future”? „Drumuri? Unde plecăm noi, nu vom avea nevoie de drumuri!” Maşinile zburătoare sunt tot mai aproape, iar viitorul prezis în legendara trilogie, se pare că va fi materializat în decurs de doar 3 ani! Ei bine, taxiurile zburătoare al celor de la UBER nu vor fi chiar maşini, ci aparate de zbor compacte, care vor putea decola şi ateriza vertical - un fel de drone de mari dimensiuni cu elice care îşi vor schimba unghiul.

Pentru a realiza acest proiect grandios, cei de la UBER au făcut parteneriat cu diverse companii aviatice, care şi vor elabora şi produce aceste aparate de zbor, dar şi cu companii, care vor crea reţele de încărcare pentru acestea şi platforme de aterizare/decolare. Prima demonstraţie a programului UBER Elevate va avea loc la expoziţia „2020 World Expo” în Dubai. Potrivit celor de la UBER, avantajul acestui serviciu va fi rapiditatea şi comoditatea acestuia. Taxiurile zburătoare vor putea fi comandate prin aceeaşi aplicaţie, precum şi taxiurile convenţionale UBER. Taxiurile zburătoare vor ateriza în locuri specializate, amplasate pe acoperişurile blocurilor, iar călătoria cu un taxi zburător va fi de 6 ori mai rapidă. Spre exemplu, o călătorie din San Jose în San Fransisco va dura doar 15 minute şi nu 90 de minute - timp necesar pentru călătoria cu automobilul! Cel mai important însă este preţul, care va fi identic celui achitat pentru un UBER taxi obişnuit, iar pe termen lung preţul va fi chiar mai mic!

Primele locaţii unde vor fi testate taxiurile zburătoare al celor de la UBER, va fi Dubai în Emiratele Arabe Unite şi oraşul american Dallas. Se pare că anul 2020 va fi un an crucial pentru tehnologiile viitorului. Mai mulţi producători auto promit mai multe vehicule electrice şi vehicule autonome, iar acum vor apărea şi vehicule zburătoare! Un aparat de zbor electric a fost testat recent de către compania Lilium (vedeţi în video de mai jos), care va putea fi utilizat în viitor în calitate de taxi zburător cu 5 locuri la bord. Urmărind această demonstraţie, putem spune cu siguranţă că ambiţiile celor de la UBER nu sunt lipsite de vlagă şi pot deveni realitate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter