Iată cum ar putea arăta Chevrolet Camaro în „haine” de SUV!
20 Aprilie 2017, 18:01
La Salonul Auto de la Shanghai din 2015, cei de la Chevrolet dezvăluiau unul dintre cele mai spectaculoase
concept din ultimii ani - Chevrolet-FNR (Find New Roads). Conceptul futurist a servit drept sursă de inspiraţie pentru noul concept Chevrolet FNR-X,
dezvăluit la “Auto Shanghai 2017”. Potrivit producătorului american, acesta nu este un SUV, ci un automobil sportiv, capabil de orice provocare!
Dacă Chevrolet Camaro ar primi o versiune cu capacităţi sporite de trecere, probabil, va arăta identic acestui concept! Formele musculoase ale lui Camaro se pot observa în privirea conceptului, în partea frontală extrem de lată, capota bombată şi aripile dinamice.
Chiar şi blocurile optice spate duble aduc aminte de cele regăsite pe Camaro, conceptul însă adaugă un plus de spectaculozitate cu luneta ce coboară fluid peste blocurile optice. Noul Chevrolet FNR-X este un plug-in hibrid, care oferă două regimuri de condus - V (Versatility) şi S (Sport). În regimul “Versatil” suspensia pneumatică maximizează garda la sol pentru a ataca terenul accidentat sau drumurile rele, în timp ce regimul sportiv, nu doar coboară garda la sol şi ajustează direcţia pentru o acuitate sporită, dar modifică şi aerodinamica! Modificările aerodinamice sunt foarte consistente.
Pe lângă prizele de aer care sunt parţial închise, sunt ajustate până şi spiţele jantelor, în timp ce spoilerul frontal, difuzorul spate, dar şi pragurile, coboară câţiva centimetri mai jos, pentru a spori forţa de apăsare! Nu este exclus să vedem un sistem similar pe viitorul Camaro!
Accesul la interior este facilitat de uşile ce se deschid în părţi, fără de piloni centrali, în timp ce interiorul în sine are un design sportiv, fiind înzestrat cu multiple display-uri OLED,
iluminare ambientală şi
realitate augmentată,
proiectată pe un display central amplasat la temelia parbrizului.
Noul Chevrolet FNR-X dispune şi de un sistem de condus autonom inteligent, care alege ruta potrivită, bazându-se pe complexitatea condiţiilor de drum.
Cele mai importante, probabil, sunt elementele hexagonale decorative de la interior, care repetă structura cristalelor
grafenului – materialul viitorului! De ce sunt importante? Probabil, cei de la Chevrolet doresc să ne comunice că în viitor vor utiliza grafenul, care fiind aplicat în bateriile vehiculelor hibride sau electrice, poate oferi o autonomie extrem de mare şi timpi foarte scurţi de reîncărcare a bateriilor! Viitorul sună promiţător!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,664
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!