Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Poliţiştii nu vor primi 25% din toate amenzile pe care le vor emite. Iată care dintre amenzi vor face excepţie.
25 Aprilie 2017, 12:54
Începând cu 24 martie anul curent, agenţii de poliţie cu statut de constatatori, beneficiază de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, în mărime de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în rezultatul întocmirii proceselor verbale cu privire la încălcările atestate. Nu din toate amenzile însă, poliţiştii vor avea parte de bonusuri, chiar dacă toate vor fi încasate la bugetul de stat. Bonusurile vor fi oferite doar din amenzile
contravenţionale prevăzute de Codul Contravenţional şi nu din cele ce cad sub incidenţa Codului Penal, printre care şi amenzile pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate cu grad avansat (concentrația maximă neadmisă de alcool în sânge de 0.5 g/l şi mai mult şi de 0.3 mg/l şi mai mult în aerul expirat), sancţiunea pentru care ajunge la 40,000 de lei sau chiar 50,000 de lei, atunci când se încalcă regulile de securitate a circulaţiei rutiere.
La sfârşitul anului trecut au intrat în vigoare amenzile modificate şi majorate prevăzute de Codul Penal.

În ciuda amenzilor usturătoare, conducătorii auto continuă să urce la volan în stare de ebrietate. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în ultimele 4 zile, pe teritoriul țării au fost depistați 10 șoferi care au consumat băuturi alcoolice şi au urcat la volan.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
8,175
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!