Premieră: Noul Lexus NX facelift (Video)
20 Aprilie 2017, 10:45
Lexus NX a primit un facelift de mijloc de carieră la doar 3 ani de la lansare. Modelul împrospătat a debutat la Salonul Auto de la Shanghai cu modificări la exterior, interior şi în denumire. Da, pentru că motoarele turboaspirate sunt utilizate pe tot mai multe modele, cei de la Lexus au decis să scoată litera „t” din denumirea
modelului NX 200t, transformându-l simplu în NX 300. Versiunea hibridă NX 300h va continua să fie oferită cu unitatea de 2.5 litri aspirate natural ajutată de două motoare electrice. La exterior noul Lexus NX a primit noi
blocuri optice, care acum sunt accentuate de trei elemente LED poziţionate mai compact, identic coupe-ului Lexus LC. Calandrul, de asemenea, şi-a modificat forma şi plasa, iar bara de protecţie faţă a primit prize de aer laterale mai mari.
Cele mai mari schimbări însă a suferit posteriorul, unde au apărut noile blocuri optice mai alungite, din cauza cărora a trebuit schimbată şi forma hayonului.
Bara de protecţie spate, de asemenea, a fost modificată, dar numai în partea de jos, în regiunea plasticului nevopsit.
Au apărut şi noi jante de 18 inch, iar versiunea F Sport a primit şi ea un design mai agresiv.
La interior au fost modificate ceasurile de bord, butoanele de control al climatizorului, rotula ce schimbă regimurile de condus a primit un
aspect mai luxos, împreună cu alte
elemente de control, levierul transmisiei şi mânerile uşilor, în timp ce display-ul















sistemului multimedia a crescut de la 7 inch la 10.3 inch. Ceasul din centrul consolei are acum un design mai simplu şi clar, fiind mărit în dimensiuni pentru o lizibilitate mai bună. Touch-pad-ul are acum o suprafaţă mai mare, iar operarea cu acesta a fost simplificată. Porturile USB au fost relocate, iar amperajul sporit, pentru încărcarea rapidă a smartphone-urilor, care pot fi încărcate şi prin inducţie.
Pentru a îmbunătăţi confortul acustic, inginerii au sporit cantitatea materialelor izolatorii şi au recalibrat suspensia, odată cu care s-a îmbunătăţit şi manevrabilitatea. Mai mult decât atât, şasiul noului Lexus NX facelift primeşte suspensia variabilă Adaptive Variable Suspension (AVS), bazată pe cea regăsită pe modelul LC 500, care oferă un diapazon de 650 de ajustări instantanee, faţă de 30 de ajustări anterior.
Noul NX facelift primeşte în dotarea standard pachetul de siguranţă Lexus Safety System+, care include sisteme precum Pre-Collision System (PCS), Dynamic Radar Cruise Control System, Lane Departure Alert (LDA) şi Automatic High Beam (AHB).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,363
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!