Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla grăbeşte lansarea noului Model 3: va reduce costurile de producţie şi va dubla numărul staţiilor de încărcare!

25 Aprilie 2017 - 18:53
Denis Godorozea
Tesla grăbeşte lansarea noului Model 3: va reduce costurile de producţie şi va dubla numărul staţiilor de încărcare!
Elon Musk grăbeşte lansarea Teslei Model 3, pentru a îndeplini promisiunea, potrivit căreia producţia noului vehicul electric ar trebui să înceapă în septembrie anul curent.

Una din strategii este de-a dreptul riscantă şi anume, excluderea fazei de testare a liniei de asamblare cu utilaje mai ieftine, care mai apoi sunt înlocuite cu utilajele permanente. Potrivit unor analitici, acest lucru poate crea probleme enorme pentru cei de la Tesla, ba chiar eventuale rechemări, care vor fi păguboase pentru compania americană.

Această fază de testare o utilizează toţi producătorii auto, înaintea de lansarea producţiei la scară largă a unui model sau altul. Utilizând utilajele ajustabile, sunt eliminate toate problemele, precum forma incorectă a elementelor caroseriei şi a elementelor de la interior, precum şi a problemelor legate de asamblarea acestora, care ar putea rezulta în distanţe mari sau prea mici între elementele cu care se îmbină la exterior sau interior.

Doar după ajustarea tuturor parametrilor, sunt comandate utilajele permanente, cu ajutorul cărora sunt create şi asamblate toate elementele automobilului.

Pentru a reduce costurile şi a accelera lansarea Teslei Model 3, Elon Musk a decis să „sară” peste această fază importantă, comandând din start utilajele permanente, care ar putea rezulta în vehicule electrice asamblate cu inexactităţi. Astfel, produsul final, ar putea fi departe de a fi perfect, or Elon Musk este prea încrezut în sine şi în produsul care va ieşi din start. Există riscul apariţiei unor probleme imprevizibile, care vor necesita înlocuirea sau modificarea utilajelor costisitoare, iar pentru că cei de la Tesla tind să producă 500,000 de exemplare Model 3 anual, eventualele probleme pot avea efecte catastrofale asupra companiei. Aceeaşi strategie a fost implementată anterior şi pentru producţia Teslei Model X, care a avut parte de probleme cu calitatea şi diverse rechemări. Între timp cei de la Tesla accelerează expansiunea infrastructurii staţiilor de încărcare, pentru a satisface creşterea numărului de vehicule electrice odată cu apariţia Teslei Model 3. Astfel, numărul staţiilor de încărcare practic se va dubla pe parcursul acestui an, de la 5,400 la peste 10,000 de staţii de tip Supercharger (încărcare rapidă), în timp ce staţiile de încărcare convenţionale, amplasate în preajma hotelurilor şi restaurantelor, vor creşte de la 9,000 la aproximativ 15,000 la nivel global. Unele din aceste staţii noi vor fi echipate cu paneluri solare, care şi vor aproviziona cu energie electrică căteva zeci de Tesle simultan, oferind şi centre specializate pentru clienţi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter