Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota mizează pe victoria de la Le Mans cu prototipul îmbunătățit TS050 Hybrid

3 Aprilie 2017 - 13:12
Denis Godorozea
Toyota mizează pe victoria de la Le Mans cu prototipul îmbunătățit TS050 Hybrid
Probabil, sezonul campionatului mondial la cursele de anduranță WEC din 2017 și apogeul acestuia, cursa de 24 de ore de la Le Mans, nu va fi la fel de spectaculos, precum a fost anterior, din cauza retragerii celor de la Audi. În categoria de top, LMP1, au rămas doar doi competitori puternici, Porsche, care de curând au demonstrat noul său prototip 919 Hybrid și Toyota, care au dezvăluit prototipul îmbunătățit - TS050 Hybrid. Astfel, marea confruntare va fi între piloții Porsche și piloții Toyota, cei din urmă însă, vor concura cu trei mașini, în contrast cu cei de la Porsche, care vor avea doar două prototipuri de curse. Pe viitor însă, am putea fi martorii revenirii celor de la Peugeot în cursele de anduranță, care ar putea avea loc chiar în 2018!

Până atunci, haideți să vedem ce au de oferit cei de la Toyota. Vizual prototipul de curse al celor de la Toyota se deosebește doar prin blocurile optice LED, deși au fost aplicate mai multe modificări la elementele aerodinamice, invizibile la prima vedere. Prototipul este dotat cu același sistem hibrid, pe care l-a avut și anul trecut, dar care a fost optimizat, trecând și o serie de teste care au totalizat 30,000 km. Astfel, acesta dispune de un benzinar turboaspirat de 2.4 litri V6, combinat cu două motoare electrice, cele din urmă devenind mai compacte și ușoare, livrând aceeași putere. Pachetul de baterii litiu-ion, de asemenea a fost îmbunătățit. Prototipul Toyota TS050 Hybrid livrează în jur de 1,000 CP și participă în aceeași categorie de eficiență de 8 mega jouli, precum și prototipul celor de la Porsche.

Cele trei prototipuri Toyota TS050 Hybrid vor fi pilotate de către Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez (echipajul #7), Sebastien Buemi, Anthony Davidson și Kazuki Nakajima (echipajul #8), în timp ce Stephane Sarrazin, Yuji Kunimoto și Nicolas Lapierre (echipajul #9) vor participa doar în etapele de la Spa-Francorchamps și Le Mans.

Week-end-ul trecut, au avut loc primele teste WEC Prologue pe circuitul de la Monza, iar în aceste teste cei de la Toyota i-au devansat pe cei de la Porsche, ocupând primele două poziții! Cel mai bun timp, 1 minut și 30.547 secunde l-a înregistrat Nicolas Lapierre (Toyota #9), pe locul secund, cu un timp de 1 minut și 31.332 secunde, s-a clasat Mike Conway (Toyota #7), pe trei, cu un timp de 1 minut și 31.844 secunde, sa clasat Nick Tandy (Porsche #1), iar pe patru, înregistrând un timp de 1 minut și 32.066 secunde, a fost Timo Bernhard (Porsche #2). În total, WEC Prologue a avut cinci sesiuni de teste, care au durat 14 ore, în care au participat 27 de mașini de curse din diferite clase, care au parcurs 30,800 de kilometri. Cei de la Toyota au reușit să facă 111 de ture (pentru două dintre mașini) – cu 5 mai mult decât cei de la Porsche. Astfel, cei de la Toyota sunt extrem de încrezuți în lupta excepțională pe care o vor avea cu cei de la Porsche și de faptul, că au toate șanse la victorie în acest an.

Prima cursă din campionatul WEC, va avea loc pe 16 aprilie și va fi cursa de 6 ore de la Silverstone.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter