Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Volkswagen Golf a fost detronat! Ford Fiesta devine cea mai vândută maşină din Europa!
28 Aprilie 2017, 15:05
Organizaţia JATO Dynamics a dezvăluit statisticile vânzărilor automobilelor noi în Europa pentru luna martie 2017, acestea fiind de-a dreptul excepţionale! Pentru prima dată în 7 ani, Volkswagen Golf a fost detronat de pe prima poziţie, fiind lipsit de titlul celei mai vândute maşini în Europa!
„Vinovat” se face Ford Fiesta, care a realizat acelaşi lucru în martie 2010! Istoria se repetă, deci, dar acum cu noua generaţie Fiesta lansată pe piaţă în ianuarie anul curent! Încă anul trecut, Golf înregistra scăderi de vânzări (-7.8%), iar facelift-ul recent nu l-a ajutat prea mult, în schimb efectul Dieselgate-ului a fost resimţit.
Astfel, în luna martie europenii au procurat 46,795 de exemplare Volkswagen Golf, ceea ce constituie o scădere de -16.9% faţă de martie 2016, iar Ford Fiesta, care a beneficiat de o generaţie absolut nouă, a cucerit 47,263 de europeni, detronând Golf-ul cu 468 de automobile şi înregistrând o creştere de 11.8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut!
Pe locul trei s-a clasat Volkswagen Polo, cu 40,669 de automobile vândute. Se pare că efectul Dieselgate-ului a „speriat” europenii, care acum procură mai puţine automobile echipate cu propulsoare diesel, iar în ciuda acestui fapt, piaţa europeană a crescut în martie cu 10.8%, la 1,932,817 de automobile!
Pe primul loc după vânzări în luna martie s-a clasat Volkswagen cu 188,284 de automobile vândute (+4.4%), pe locul secund s-a clasat Ford cu 161,420 de automobile vândute (+17.4%), iar pe trei s-a poziţionat Renault cu 137,417 de automobile vândute (+15.7%).
Astfel piaţa europeană a într-ecut-o pe cea americană (1.5 milioane de maşini), poziţionându-se pe locul secund după China. Potrivit celor de la Jato Dynamics Volkswagen Golf are toate şansele de a recâştiga poziţia de lider pe piaţa europeană în luna aprilie şi în lunile ce urmează.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,197
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!