În Germania poţi conduce automobile de la 16 ani, dar unele foarte caraghioase! (Video)
12 Mai 2017, 17:25
Tinerii din Germania în vârstă de 16 ani pot conduce automobile, dar aceste automobile, trebuie să se conforme
unor anumite reguli, care le fac să arate extrem de caraghios! În regulamentul TUV este stipulat,
că tinerii în vârstă de 16 ani pot conduce vehicule cu trei roţi cu permis de conducere pentru motocicletă de categoria A1.
Însăşi vehiculele trebuie să aibă nu mai mult de 20 CP şi o viteză nu mai mare de 90 km/h. Astfel, începând cu anul 2015 în Germania pot circula astfel de vehicule, transformate din modele compacte, precum Seat Ibiza, Skoda Fabia, Volkswagen Polo sau Fiat 500.
Ei bine, tehnic, acestea au patru roţi, dar roţile spate sunt foarte aproape, iar conform regulamentului ecartamentul spate trebuie să fie aproximativ 46 cm, pentru a fi catalogate drept vehicule cu trei roţi.
Compania Ellenator se specializează pe aceste conversii, bazate pe modelele Fiat 500, care primesc o nouă suspensie spate, ce apropie roţile
spate, o resoftare a blocului de control pentru a limita puterea şi viteza, dar şi elemente din plastic vopsite în culoarea caroseriei, care acoperă aripili spate,
conferind posteriorului un efect de levitaţie. Vizual aceste maşini se asemănă mult cu modelul BMW Isetta din anul 1950, care avea roţile spate apropiate.
O asemenea modificare costă 5,280 de euro pentru hatchback şi 5,580 de euro pentru decapotabilă. Care este rostul unei asemenea modificări? În primul rând, tinerii în vârstă de 16 ani pot intra în lumea auto mult mai
devreme, iar în al doilea rând se pot deplasa în mai multă siguranţă, decât pe o motocicletă/scooter, automobilul
păstrându-şi toate sistemele de siguranţă, inclusive ABS, ESP şi airbag-urile. Totuşi, în cazuri mai extreme aceste maşinuţe, din lipsă de stabilitate, se pot răsturna (priviţi al doilea video).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
18,666
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!