Moldova: Regulamentul circulaţiei rutiere va fi modificat. Va fi permisă deplasarea cu viteza de 110 km/h!
3 Mai 2017, 15:52
Acum un an Ministerul Afacerilor Interne a propus mai multe modificări şi completări la Regulamentul circulaţiei rutiere, menite de a spori gradul de siguranţă, dar şi de a disciplina participanţii în trafic şi îmbunătăţi circulația transportului pe drumurile publice. Din modificările propuse atunci, deja a fost aprobată legea, care prevede pedepsirea conducătorilor auto ce manifestă un condus agresiv. O serie de noi modificări ai Regulamentului circulaţiei rutiere, va fi supusă discuţiilor la şedinţa Guvernului. Printre acestea este excluderea prevederii, care obligă conducătorii să prezinte polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA)
inspectorilor de patrulare, obligarea instructorilor auto să prezinte certificatul de atestare profesională care le acordă dreptul de a instrui şi completarea Regulamentului cu mai multe semne de circulaţie şi avertizare. Cele mai importante modificări însă, ţin de majorarea vitezei maxime admise şi noi reguli pentru trecerile de pietoni nesemnalizate.

În urma modificărilor, ar putea fi majorate limitele de viteză în afara localităţilor. Astfel, limitei de viteză în afara localităţilor, pe anumite sectoare de drum, va fi majorată de la 90 km/h la 110 km/h pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă
autorizată ce nu depășește 3,500 kg, doar în cazul în care siguranţa traficului se garantează, iar pentru camioanele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,500 kg, precum și pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă autorizată ce nu depășește 3,500 kg care tractează o remorcă, limita de 70 km/h va putea fi majorată până la 90 km/h. În cazuri de precipitaţii abundente, ceaţă sau atunci când drumurile sunt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă sau piatră cubică umedă, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu cel puţin 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.
Dacă până acum Regulamentul circulației rutiere prevedea că, la trecerile pentru pietoni cu circulaţia nedirijată șoferii trebuie să cedeze trecerea pietonilor aflaţi în traversarea drumului pe partea carosabilului în direcţia de mers a vehiculului, atunci în viitor, conducătorii vor trebui să cedeze trecerea pietonilor care se află pe marginea carosabilului şi intenţionează să traverseze strada. În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni. Mai mult decât atât, va fi interzisă intrarea pe trecerea pentru pietoni dacă în direcţia de mers circulaţia este blocată şi prin aceasta conducătorul va fi forţat să oprească, pentru a nu crea obstacole pietonilor care traversează carosabilul.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Bizlaw.md
0
28,661
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!