Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile Skoda Kodiaq şi MINI Countryman primesc 5 stele Euro NCAP! (Video)

31 Mai 2017 - 14:33
Denis Godorozea
Noile Skoda Kodiaq şi MINI Countryman primesc 5 stele Euro NCAP! (Video)
Într-o nouă serie de teste Euro NCAP a testat noile modele Skoda Kodiaq, MINI Countryman, Nissan Micra şi Suzuki Swift. Doar Skoda Kodiaq şi MINI Countryman s-au învrednicit de scorul maxim, primind 5 stele pentru siguranţa oferită.

Noul SUV ceh cu 7 locuri, Skoda Kodiaq, a demonstrat rezultate bune în toate testele de impact. Doar în testul impactului frontal cu o acoperire totală a părţii frontale, protecţia pieptului şoferului a fost marginală. În cazul unei lovituri din spate, doar conducătorul şi pasagerul faţă vor avea o protecţie bună a gâtului, în timp ce pasagerii rândului doi şi rândului trei, vor avea o protecţie marginală. La impactul frontal cu o acoperire de 40% la o viteză de 64 km/h, gâtul copilului de 10 ani a avut o protecţie proastă, alte regiuni ale corpului având protecţie bună sau adecvată. Marginea frontală a capotei şi montanţii faţă au fost prea duri pentru pieton, în schimb sistemul standard de frânare autonomă cu detectarea pietonilor, a demonstrat o performanţă adecvată, fiind capabil să evite şi impactul cu alte vehicule practic în toate condiţiile.

La rândul său, noul MINI Countryman, a primit 5 stele Euro NCAP, fiind în stare să protejeze conducătorul în timpul impactului frontal cu o acoperire totală a părţii frontale cel puţin la nivel adecvat. În ambele impacte laterale, inclusiv cel sever cu stâlpul, protecţia oferită a fost la nivel înalt, noul Countryman primind punctajul maxim. La impactul spate, toate scaunele au demonstrat o protecţie bună a gâtului. SUV-ul britanic a oferit o protecţie bună sau adecvată copiilor în vârstă de 6 şi 10 ani. Noul Countryman dispune de capotă activă, aceasta însă are o margine frontală prea dură pentru pelvisul pietonului. Sistemul frânării autonome a demonstrat o eficienţă adecvată, inclusiv la viteze de autostradă. În ciuda dimensiunilor compacte, noul Nissan Micra s-a adeverit a fi foarte rezistent, oferind o protecţia chiar mai bună decât MINI Countryman! Totuşi, noua Micra a fost în stare să ofere 5 stele doar cu opţiunea pachetului sistemelor de siguranţă, ce include sistemul de frânare autonomă cu depistarea pietonilor, care a avut performanţe bune. Fără de pachetul opţional Micra primeşte doar 4 stele. Acelaşi sistem opţional de frânare autonomă a ridicat scorul sistemelor de siguranţă de la 49 la 72%! Ceea ce ţine de siguranţa pasivă, noua Micra a demonstrat o protecţie bună, inclusiv la impactele laterale. Doar la impactul frontal cu o acoperire totală pasagerul spate a alunecat sub centură, astfel regiunea pelvisului a primit o protecţie proastă. Noua Micra a protejat bine copii, însă protecţia pieptului copilului de 6 ani a fost marginală. Protecţia pietonului a fost predominant bună sau adecvată.

Noul Suzuki Swift a primit doar 3 stele Euro NCAP, rezultatul fiind mai bun, atunci când sunt bifate sistemele de siguranţă opţionale, astfel încât hatchback-ul este capabil de 4 stele. Chiar şi aşa sistemele de siguranţă electronice au primit un calificativ de doar 44% (25% fără de pachetul opţional) Sistemul de frânare autonomă la viteze mici a demonstrat performanţe adecvate. În schimb, caroseria micuţului Swift a avut performanţe bune, oferind o protecţie bună celor de la bord, inclusiv în testul impactului lateral cu stâlpul. Protecţia gâtului pasagerilor spate în cazul unui impact din spate, a primit un calificativ prost. În testul frontal, copilul în vârstă de 6 ani a primit o protecţie slabă a gâtului şi o protecţie proastă a pieptului. Protecţia gâtului copilului de 10 ani a fost marginală. Protecţia pietonului a fost predominant bună sau adecvată, o protecţie slabă indicând doar montanţii frontali în regiunea de jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter