Noul Rolls-Royce Sweptail – cea mai scumpă maşină nouă din lume! (Video)
29 Mai 2017, 10:37
Una dintre cele mai excepţionale maşini de la Concursul de Eleganţă Villa d’Este, cu siguranţă a fost noul Rolls-Royce 103 EX Sweptail.
Creat într-un singur exemplar, modelul Sweptail, potrivit şefului Rolls-Royce, Torsten Müller-Otvos, este, probabil,
cea mai scumpă maşină nouă din lume! Unele surse indică un preţ de 10 milioane de lire sterline (aproximativ 11.5 milioane de euro)!
Ce este deosebit în acest model, de costă atât de mult? În primul rând, modelul unic bazat pe Rolls-Royce Phantom Coupe, are o caroserie creată manual de la zero.
Designul celei din urmă este inspirat din modelele Rolls-Royce din anii ’20 – ’30 ai secolului trecut, care se construiau pe şasiuri standard dar cu caroserii unice de la Jonckheere sau Park Ward. În formele posteriorului, dar
şi la interior, unde se regăsesc doar două locuri, se pot observa idei preluate de la iahturile de lux, clientul ce a comandat maşina fiind un colecţionar nu doar de automobile unice, dar şi de iahturi exclusiviste.
Silueta elegantă în formă de picătură de apă, pe alocuri, pare un pic grosolană, de vină fiind modelul pe care a fost bazată maşina.

Partea frontală este mai puţin radicală faţă de posterior, aceasta fiind înzestrată e un element contrastant, ce conturează întreaga „faţă” de jos până sus, unde se contopeşte cu legendarul calandru monumental.
Interiorul abundă în piele, lemn şi elemente de lux, precum nişele pentru două serviete şi cotiera centrală în care este prevăzut un loc pentru şampanie
şi două pocale din cristal. Tot acest lux este expus la vedere datorită acoperişului din sticlă.

Rezultatul fiind un proiect deosebit, care confirmă că Rolls-Royce este apogeul incontestabil al luxului!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
6,508
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!