Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Oficial: Primele detalii despre noul BMW M5! (Video)

17 Mai 2017 - 10:28
Denis Godorozea
Oficial: Primele detalii despre noul BMW M5! (Video)
Bavarezii au dezvăluit primele detalii oficiale despre noul BMW M5, prezentând și zeci de imagini cu prototipul camuflat.

Evident, noul BMW M5 va fi mai agresiv și mai sportiv, comparativ cu versiunile convenționale BMW Seria 5, deosebindu-se prin bare de protecție musculoase, pline de incizii de aer, oglinzi exterioare deosebite și patru finale clasice ale sistemului de evacuare. Cele mai interesante ingrediente însă, se ascund în substratul tehnic. Precum și rivalul său, Mercedes-AMG E 63 4Matic+, noul BMW M5 va avea un sistem de tracțiune integrală, care va putea fi configurată, fiind posibilă transmiterea cuplului doar pe puntea din spate!

Tracțiunea integrală inteligentă M xDrive transmite mai mult cuplu pe puntea spate, pentru a crea iluzia că mașina este cu tracțiunea pe puntea spate, iar în cazul în care se pierde aderența, mai mult cuplu este transmis roților față. Nu lipsește nici distribuirea vectorială a cuplului, care permite abordarea mai precisă a curbelor, roțile de la exteriorul curbei primind mai mult cuplu, decât celea de la interior.

Sistemul M xDrive are trei regimuri - 4WD, 4WD Sport și 2WD, ultimul regim activând tracțiunea spate, care-i va satisface pe puriști. Cei din urmă ar putea spune, la ce bun mai trebuie sistemul de tracțiune integrală, care îngreunează mașina? Ei bine, chiar și cu sistemul de tracțiune integrală, noul M5 va fi mai ușor decât predecesorul!

Pentru a obține acest lucru, inginerii bavarezi au implementat diferite tehnologii și soluții, printre care, pentru prima dată pe un M5, este implementat acoperișul din fibră de carbon.

Sub capotă se va regăsi unitatea pe benzină V8 Twin Turbo de 4.4 litri, care va dezvolta în jur de 600 CP și peste 700 Nm. Cuplat la transmisia automată în 8 trepte M Steptronic, propulsorul va oferi o accelerație de la 0 la 100 km/h de sub 3.5 secunde. Potrivit bavarezilor, noul BMW M5 va accelera de la 0 la 100 km/h și de la 0 la 200 km/h mai rapid decât concurenții.

Astfel, datorită tracțiunii integrale vor putea fi obținuți timpi buni de accelerație, iar cu deconectarea sistemului de tracțiune integrală, puriștii vor putea simți toată savoare tracțiunii spate și se vor delecta cu derapaje controlate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (29 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter