Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul BMW Concept 8 Series! (Video)

26 Mai 2017 - 09:33
Denis Godorozea
Premieră: Noul BMW Concept 8 Series! (Video)
Astăzi, 26 mai, în cadrul Concursului de Eleganţă de la Villa d’Este va fi dezvăluit noul BMW Concept 8 Series, care prefaţează viitoarea BMW Seria 8! După imaginile „scurse”, iată că bavarezii au prezentat oficial coupe-ul dinamic de lux.

Exteriorul futurist este accentuat de formele aerodinamice a siluetei alungite, geamurile laterale înguste, care nu dispun de montant central, exact la fel precum pe prima generaţie Seria 8 E31.

Capota lungă coboară abrupt către calandrul masiv cu prizele duble inversate şi blocurile optice laser extrem de înguste.

O abordare similară a părţii frontale o avea şi BMW Concept X2, caracterul „feţei” însă este mai apropiat de cel al conceptului BMW GINA lansat în 2008.

Posteriorul este scurt, fiind accentuat de un spoiler integrat în capacul portbagajului, în timp ce forma mediană se îngustează pe mijloc precum talia unei doamne, la temelie fiind aranjate finalele trapezoidale ale sistemului de evacuare. Conceptul este completat de jantele cromate de 21 de inch, blocurile optice spate stilate realizate în forma literei „L”, în timp ce caroseria este vopsită într-o nuanţă albastră specială Barcelona Grey Liquid.

Privit din toate unghiurile, BMW Concept 8 Series se percepe ca o adevărată maşină din categoria GT (Gran Turismo), cu o siluetă dinamică şi luxul de la bord. Stilistica şi dinamismul Seriei 8 este mai aproape de coupe-ul Lexus LC 500, decât de rivalul german Mercedes-Benz S-Class Coupe, care pare a fi mai mare şi opulent.

La interior conceptul are mai multe tangenţe cu vechea Seria 8 E31. Bordul este realizat în acelaşi stil, cu aceeaşi consolă întoarsă către conducător ce coboară fluid în tunelul central, display-ul sistemului multimedia repetând forma verticală a prizelor de aer regăsite pe vechea Seria 8, în timp ce forma exterioară a planşei de bord şi bordul ce se contopeşte fluid cu panourile uşilor, sunt trase aproape la indigo de la prima generaţie Seria 8, evident, într-o manieră modernă.

Potrivit celor de la BMW, strategia de moment este de a spori veniturile în segmentul de lux de vârf, iar viitoarea BMW Seria 8 Coupe, va juca un rol important pentru acest obiectiv. Bavarezii consideră că cifra „8” dintotdeauna a reprezentat apogeul luxului în gama de modele bavareze, de aceea noul model de producţie va purta denumirea Seria 8. Acesta din urmă va fi disponibilă în caroserie Coupe cu două uşi (G15) şi decapotabilă (G14), în timp ce motorizările vor include versiuni precum 840d, 840i și 850i. Există probabilitatea lansării unui viitor BMW M8 cu aproximativ 600 CP la activ.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (42 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter