Primele Volvo S90 produse în China ajung în Europa pe cale ferată!
30 Mai 2017, 09:42
La începutul lunii noiembrie 2016 vă anunţam că Volvo va produce automobile în China nu doar pentru piaţa internă, dar şi pentru export. Deja în 2015 Volvo a fost primul producător care a exportat automobile, modele
S60 Inscription, din China în SUA, iar din noiembrie 2016 modelele Volvo S90 produse în China au fost exportate în diferite pieţi ale lumii.

Acum producătorul suedez ne prezintă
primele exemplare S90 destinate exportului, care au fost produse în China, la uzina din Daqing şi livrate pe calea ferată nou deschisă „China-Europa”.
Noua cale ferată este menită să reducă timpul de livrare cu două treimi, comparativ cu livrarea pe cale maritimă, astfel clienţii îşi vor primi automobilele mai rapid. Mai mult decât atât, alegând calea ferată, emisiile de CO2 vor fi reduse cu o treime.
Livrarea pe cale ferată leagă strategia celor de la Volvo de fluxurile comerciale de multe miliarde de euro dintre China și Europa și așa-numita inițiativă „One Belt, One Road”, care urmărește să reînvie ruta veche Silk Road (Drumul de Mătase), care va lega China
şi Europa pentru o nouă eră de comerț global. După construirea noului „Drum de Mătase”, care va reprezenta o magistrală imensă din China înspre Europa, livrările automobilelor (şi nu numai) din China vor fi şi mai rapide.
Pe 31 mai primele exemplare Volvo S90 produse în China vor ajunge în Belgia, la centrul de distribuire din Zeebrugg. Curând, producţia navei amiral suedeze va fi mutată complet la uzina din China. Iniţial, trenul dintre Daqing şi Zeebrugge va porni odată pe săptămână şi va duce aproximativ 225 de exemplare Volvo S90 în containere speciale – câte trei maşini într-un container. Odată cu creşterea cererii frecvenţa livrării cu trenul va fi sporită.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,021
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!