SAAB revine sub forma noului NEVS 9-3 electric!
31 Mai 2017, 16:02
Compania suedeză NEVS cu finanţare chineză, care în 2012 a procurat o mare parte din activele SAAB Automobile, nu însă şi drepturile pentru
denumire, au demonstrat primele prototipuri electrice, bazate pe modelul SAAB 9-3 în caroserie sedan şi break, care se numesc NEVS 9-3 şi,
respectiv, NEVS 9-3X, cel din urmă având alură de SUV. Deşi sunt bazate pe modele învechite, ambele vehicule electrice au un design plăcut, inspirat din ultimele concepte SAAB, care ne arată aproape cu exactitate, cum ar fi putut evolua stilistica brandului, dacă nu falimenta.
Cei de la NEVS deja au primit o comandă de 150,000 de vehicule electrice de la mai multe companii
chineze, care le vor înrola în serviciul de car-sharing începând cu anul 2018. Cei peste 15 milioane de locuitori
din Tianjin, vor putea închiria unul din aceste vehicule electrice, primind o cheie electronică pe smartphone, cu care va putea fi deschis şi pornit electromobilul.
Noile NEVS 9-3 vor oferi WiFi hotspot, actualizări over-the-air, un filtru de interior care va curăţa aerul în raport de 99%, în timp ce autonomia va constitui 300 km.
Aceste prototipuri vor fi dezvăluite la expoziţia CES Asia din Shanghai (7-9 iunie), iar primele exemplare de producţuie vor putea fi văzute pe străzile din Tianjin în 2018.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,253
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!