Volkswagen a dezvăluit primul Golf GTI hibrid cu 426 CP la activ!
24 Mai 2017, 10:03
Al zecelea an la rând, începând cu 2008, cei de la Volkswagen creează câte-un concept bazat pe Golf GTI pentru întrunirea fanilor Volkswagen, Worthersee Tour, care are loc
în Austria. Conceptul jubiliar numit Golf GTI First Decade a fost creat timp de 9 luni de către 13 ucenici Volkswagen
și Sitech, fiind un hot-hatch hibrid cu un caracter expresiv.
Primul Golf GTI hibrid dispune de un propulsor turboaspirat de 2.0 litri care dezvoltă 410 CP, fiind ajutat de un motor electric de 16 CP și 48 de volți, instalat pe axul spate. Unitățile pot lucra separat sau împreună, pentru un total de 426 CP, astfel Golf GTI First Decade obține o tracțiune integrală electrică.
Conceptul poate circula și în regim pur electric, devenind un model cu tracțiunea spate. Sistemul hibrid dispune de două baterii, care sunt încărcate datorită frânării regenerative.
Exteriorul, interiorul, precum și capacul motorului au fost personalizate cu un design deosebit, aspectul fiind completat de jantele de 20 de inch, în timp ce la interior se regăsește și un sistem audio de 1,690 wați și 11 boxe.
Noul Golf GTI First Decade a primit și o suspensie sport, ce a coborât garda la sol și un sistem de frânare cu discuri carbon-ceramice.
A doua premieră de la Worthersee este hibridul Golf GTE Estate impulsE, creat de către 14 ucenici de la uzina Volkswagen din Zwickau, uzina de motoare din Chemnitz și uzina transparentă din Dresden. Pe lângă artificiile stilistice de la exterior și
interior, care includ și jantele Vossen VPS-310T, acest break hibrid dispune de o baterie cu o capacitate sporită de la 8.8 la 16.8 kWh, astfel autonomia în regim electric este dublată, constituind în jur de 100 de kilometri! Și atunci când îți dai seamă ca este un hibrid și
nu un vehicul pur electric, rezultat chiar este impresionant. Se pare că cu aceste două concepte cei de la Volkswagen doresc ca entuziaștii să accepte vehiculele electrificate.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,330
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!