Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo testează primul camion de salubrizare autonom! (Video)

18 Mai 2017 - 17:04
Denis Godorozea
Volvo testează primul camion de salubrizare autonom! (Video)
Cei de la Volvo Trucks continuă să ne impresioneze cu proiecte intrigante din lumea camioanelor. După ce au demonstrat camionul autonom, ce lucra într-o mină de cărbune, producătorul suedez dezvăluie acum primul camion de salubrizare cu sistem autonom de condus! La moment camionul autonom este testat în parteneriat cu compania de salubritate Renova.

Sistemul condusului autonom se bazează pe informaţiile de la radare, lidar, senzorilor laser și scanere. Iniţial, camionul este condus manual de către conducător într-o zonă nouă, iar sistemele acestuia monitorizează totul în zonă și creează ruta digitală cu ajutorul senzorilor și tehnologiei GPS.

Astfel, următoarea dată când camionul ajunge în această zonă, acesta va ști ce rută să urmeze și la care dintre containerele de gunoi să se oprească. Odată ajuns la primul container, conducătorul activează regimul autonom, mai apoi coboară și se deplasează în spatele camionului, pentru a elibera primul container de gunoi, iar după aceasta camionul se deplasează în marșarier la următorul container, la comanda conducătorului.

Conducând autonom, camionul monitorizează împrejurările și poate opri instant, atunci când apare un obstacol, în timp ce automobilele parcate pot fi ocolite. Mersul în marșarier a fost ales pentru a ușura cât mai mult lucrul conducătorului, care nu va trebui să se miște într-una de la cabină la compactor, atunci când camionul este în mișcare. Fiind deja în spatele camionului, conducătorul, de asemenea, va putea monitoriza ceea ce se petrece în jur. Sistemul condusului autonom în sine, va ușura lucrul și va reduce riscul traumelor, pe care le primesc conducătorii la zecile de coborâri și urcări din cabină, pe care le fac zilnic. Mai mult decât atât, lucrul devine mai eficient, iar consumul de combustibil și emisiile sunt reduse.

Proiectul va dura până la sfârșitul anului 2017, după ce cei de la Volvo vor evolua funcționalitatea acestuia, cât de sigur este și, nu în ultimul rând, cum reacționează conducătorii la aceste sisteme de condus autonom, dar și participanții la trafic și rezidenții zonelor, unde astfel de camioane vor activa. În viitor camioane cu diverse nivele a condusului autonom vor fi introduse în zone strict limitate, aceleași mine de cărbune sau terminale unde este încărcată marfa. Anterior cei de la Volvo Trucks anunțau că vor scoate la vânzare cel puțin trei camioane autonome.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter