Hyundai dezvăluie SUV-ul compact Kona (Video)

Cei de la Hyundai au dezvăluit cel mai compact SUV din gama sa, modelul Kona. Noul Hyundai Kona adoptă un design inspirat din modelul Citroen C4 Cactus, cu blocuri optice faţă divizate în două secţii, cele de sus fiind luminile de zi, iar cele de jos blocurile principale, ambele fiind full-LED pentru Hyundai.
Pentru a accentua caracterul de SUV modern, designerii au recurs la caroseria bicoloră, unde acoperişul este vopsit în culoare contrastantă. Nici această idee nu este una nouă, precum şi plasticul în ambundenţă în regiunea aripilor. SUV-ul compact va fi oferit cu jante de 16, 17 sau 18 inch.

Kona măsoară 4,165 mm în lungime, 1,800mm în lăţime, 1,550 mm în înălţime şi are un ampatament de 2,600mm. Garda la sol este de 170 mm. Potrivit celor de la Hyundai noua Kona oferă suficient spaţiu pentru pasagerii banchetei spate, în timp ce portbagajul oferă un volum de 361/1,143 litri.

Interiorul este mai puţin sofisticat, acesta însă dispune de inserţii vopsite în culoarea caroseriei. Un lucru mai puţin obişnuit este sistemul HUD, care reprezintă un display transparent retractabil, pe care sunt afişate color informaţiile importante, precum viteza sau direcţiile sistemului de navigaţie.
Sistemul multimedia dispune de un display de 7 inch (8 inch - opţiune) şi conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto. Sunt oferite şi serviciile gratuite timp de 7 ani LIVE Services, care vor anunţa conducătorul în regim real despre timp, trafic, camere şi punctele de interes. Sistemul de încărcare prin inducţie a smartphone-urilor este standard. Noul Hyundai Kona vine cu diverse sisteme de asistenţă şi siguranţă, printre care şi sistemul de frânare autonomă cu detectarea pietonilor, fără de care nu mai primeşti 5 stele de la Euro NCAP.
Deşi Kona este un SUV compact, acesta va oferi nu doar tracţiune faţă, dar şi tracţiunea integrală opţională. Noua Kona va fi oferită cu două unităţi supraalimentate pe benzină 1.0 T-GDI (120 CP şi 172 Nm) şi 1.6 T-GDI (177 CP şi 265 Nm), cel din urmă fiind combinat cu tracţiunea integrală şi transmisia robotizată cu dublu ambreiaj în 7 trepte 7DCT. În această versiune Kona va accelera de la 0 la 100 km/h în 7.9 secunde. Va fi oferit şi un nou diesel de 1.6 litri, disponibil în două versiuni de putere – 115 CP sau 136 CP (320 Nm), cea din urmă doar în combinaţie cu transmisia 7DCT.
0
4,462
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!