Jaguar F-PACE la Women SUV Maraton: impresiile femeilor maratoniste despre el

Femeile sunt protagonistele principale la Women SUV Maraton, fără îndoială, dar cele care reuşesc să le ducă în confort şi cu capacităţi de trecere prin toată suita de locuri excepţionale din Moldova sunt SUV-urile participante la maraton! Or, fără ele şi fără bunăvoinţa distribuitorilor acestor mărci, nimic din frumuseţea acestui proiect nu ar fi fost posibilă.
Iar noi ne-am pus încă de la bun început scopul de a observa şi înregistra impresiile pe care le lasă aceste SUV-uri ocupantelor maratoniste de la bord şi a vi le relata Dvs., pentru a vedea senzaţiile pe care le pot oferi aceste maşini prin prisma unor doamne şoferiţe şi pasagere, care au călătorit la bordul lor prin condiţii deloc uşoare, dar foarte variate.

Dacă Volvo a avut din start rolul de maşină de navigaţie şi a fost rezervată exclusiv echipajului masculin, atunci dintre celelalte maşini Women SUV Maraton a avut o vedetă incontestabilă, pe care doreau toţi s-o conducă. E vorba de Jaguar F-PACE şi tocmai de aceea începem impresiile anume cu el.
Îmi amintesc eu impresiile de când am condus pentru prima oară un Jaguar, acum vreo 8 ani. Era un XKR, care nici nu se mai produce azi şi-mi dăduse un fior pe care nici o altă maşină nu mi l-a dat nici până atunci, nici după. Există în Jaguar ceva cu totul special în materie de conexiune cu maşina, de plăcere în condus, de lux desăvârşit. Şi se pare că această specialitate a casei s-a transpus acum în deplină măsură pe noul SUV Jaguar F-PACE 25d Twin Turbo. Două turbine pe un motor diesel super performant, două turbine pe o maşină care o ia din loc cu graţia unei feline şi hotărârea unui animal de pradă! Dar să vedem cum au simţit aceste componente doamnele de la bord!
Jaguar F-PACE a fost maşina echipajului format din 3 femei admirabile la acest maraton. E vorba de Diana Boico, Managing Partner la agenţia de publicitate Indigo Ogilvy Moldova (conduce un Audi în viaţa de zi cu zi), de Diana Guja, blogger AloBebe şi Elena Toma, notar public (conduce un Mercedes-Benz în fiecare zi). Şi iată care sunt impresiile lor.

Diana Boico:

Ne-am delectat în această maşină, chiar din moment ce am urcat la volan. Aspectul de felină, culoarea încântătoare, habitaclul – sunt... COSMOS, le zic eu! Iar pentru mine, cuvântul acesta înseamnă superlativ. Interfaţa intuitivă şi confortul fotoliilor, care ne-au repetat fidel forma corpului, ne-au cucerit în prima seară, cea de dinaintea maratonului.
Ulterior, am fost foarte sigură pe mine in toate provocările pe care ţi le oferă un maraton offroad, pentru că minunata noastră maşinuţă îmi asculta orice comandă, reacţiona la fiecare accelerare sau frânare cu o acurateţe superlativă, izolarea salonului ne-a păzit de cele mai prăfuite porţiuni de traseu, nemaivorbind de suspensia care amortiza orice hop neaşteptat într-atât de bine, încât Diana Guja de alături scria mai departe relatările ei frumoase din expediţia noastră, fără să simtă vreun deranj!

Toate acestea, combinate cu un sistem de sunet extraordinar, care a făcut să auzim cele mai subtile aranjamente din piesele playlist-ului selectat cu grijă special pentru această aventură!
Am cedat volanul coechipierelor noastre, care îşi doreau şi ele să îmblânzească Jaguar F-PACE şi mă bucuram de fiecare dată când colegele îmi confirmau încântarea – deci nu am fost deloc subiectivă când am zis ca este o maşină de vis!

Diana Guja:

Situaţia mea în acest maraton a fost una mai specială – am fost unica participantă care nu ştia să conducă. Faptul că mi-am petrecut cele 4 zile în calitate de pasageră a Jaguar-ului a fost o motivație foarte bună să mă decid să fac școală de şoferi cum revin la Chişinău.
Nu ştiu cum e să conduci un Jaguar, dar să fii pasager într-o astfel de maşină este o experiență după care revenirea la alte maşini este o durere. Confortul este maxim, gândit până la cele mai mici detalii. Spaţiu generos, izolat de praful de afară – un element foarte important pe drumurile noastre de ţară. Iar pentru pasionaţii de muzică, Jaguar este o adevărată binecuvântare – sistemul audio îţi face pielea de găină, într-atât de bun şi pătrunzător este.
Altceva, ce mi-a plăcut la această maşină, este faptul că e unisex, se pliază perfect pe necesitățile şi aşteptările ambelor sexe, începând cu puterea şi terminând cu estetismul!

Elena Toma:

Jaguarul e o maşină interesantă. Prima reacţie e ciudată. Îţi place, dar nu e dragoste la prima vedere. Are un design irezistibil, dar parcă cumva nu ştii dacă te defineşte. Te provoacă să o încerci, pentru că vezi reacţia mulţimii care exclamează: ce maşină! Astfel provocarea devine mai intensă pentru că e genul de maşină ce poate fi asociată cu oameni care au reuşit să se realizeze profesional şi care au gusturi speciale pentru un anumit tip de feline! E genul de maşină pe care ar cumpăra-o o femeie care ştie bine ce vrea în viaţă.
Nu face parte din triada germană şi de aici şi farmecul. Designul exterior e de nota 10, interiorul pe care l-am analizat în dotarea de pe SUV-ul participant la maraton i-aş da o nota apropiată de maxim. Griul e practic, dar parca contrastul dintre gri şi inserţiile verzui de aţă contrastează prea mult. Pe termen lung cred că e dificil de acceptat, cel puţin pentru mine. Sistemul audio e formidabil. E intuitiv, iar acustica e pur şi simplu la superlativ – SUPERLATIV. Nu mă pot obişnui cu comenzile tactile pe ecran, dar în contextul în care sunetul e de o graţie superioară, e greu sa îţi aminteşti să reproşezi că rămân pete.

Mi s-a pus pată pe suflet la Jaguar de la sunetul motorului şi puterea acestuia! E de excepţie! Pentru el, pentru acest sunet şi acest motor, aş putea ierta şi culoarea aţei verzi a interiorului din dotarea respectivă. Sunetul motorul, felul cum ia prima sută, accelerarea iute, îmi defineşte stilul de condus şi te comprimă să te gândeşti bine pentru o posibilă achiziţie.
Îmi amintesc clar un moment de genul cum avem parte multe dintre noi, femeile. Staţionezi lliniştită la semafor, eşti cu gândurile aievea undeva, te gândeşti la familie, serviciu – într-un cuvânt eşti paşnică. Apoi, la un moment dat simţi cum te muşcă cu privirea cineva staţionat lângă tine. O privire invidioasă, maşina arată fenomenal şi, evident, provoacă un amalgam de emoţii contrastante celorlalţi. Dar... ce poate face acest Jaguar, nu poate orice felină. Intuieşti ce urmează, ţii piciorul pe accelerare şi o faci într-un tandem de bun gust, fără nervi, fără mediocrităţi, sigură de tine... Pentru ca acest motor de sub capota te propulsează ca un Boeing pe lângă toate feline de la semafor, însă doar tu eşti o felină de rasă... Şi uite aşa îţi păstrezi graţia, feminitatea, calmul, pentru că de la volanul unui Jaguar nu trebuie sa demonstrezi nimănui nimic.
E genul de maşină care te intrigă la prima vedere, dar o iubeşti doar după ce o cunoşti în fiecare zi tot mai mult, o respecţi tot mai mult. Cu siguranţă F-PACE îţi oferă calitatea unui condus de excepţie!

Liubovi Dogari:

Liubovi Dogari, Sales & Marketing Manager la Nobil Luxury Boutique Hotel, a condus episodic acest SUV Jaguar şi ne spune că e o maşină mega-extra echipată, foarte uşor de condus şi extrem de stabilă în viraje. „Poate e o chestie de deprindere, dar m-am acomodat greu cu butoanele de deschidere a ferestrelor, amplasate chiar lângă geamul şoferului”.
Nici Liubovi, însă, nu uită să menţioneze sistemul audio de excepţie a cestui F-PACE R-Sport 25d Twin Turbo din Women SUV Maraton!

Natalia Davidovici:

Încă una din doamnele care a „împrumutat” temporar volanul lui Jaguar F-PACE a fost Natalia Davidovich, jurnalist TV cu o experienţă uriaşă în spate. Natalia e vorbitoare de rusă, aşa că înainte de a-i traduce mai jos spusele despre Jaguar F-PACE, am vrea să le reproducem şi direct, în original:
„Ягуар. Всеобщий фаворит. Быстрый, мощный, грациозный... как настоящий ягуар! Очень чуткий. Как хищник. Реагирует на малейшее прикосновение к педалям. И при этом очень комфортный и послушный... практически ручной!”

Jaguar. Favoritul general. Rapid, puternic, graţios... ca un adevărat jaguar! Cu simţuri foarte ascuţite, ca un animal de pradă. Reacţionează la cele mai mici atingeri ale pedalelor. Şi cu toate astea, e confortabil şi ascultător... practic manual! (Natalia are aici în vedere legătura directă pe care o oferă maşina şoferului său, în care se lasă mânuit direct, brut, nefiltrat, n.r.).
Nici că putea încheia mai reprezentativ această relatare, dragilor. Iar noi, echipa de mecanici şi asistenţi bărbaţi ai acestui maraton, mai vrem să vă mai spunem câteva lucruri esenţiale:

Jaguar F-PACE e exemplar de fiabil

Maşina asta n-a avut nici cea mai mică problemă tehnică în acest maraton de aproape 1,200 km prin condiţiile dure ale Moldovei. Şi nu e doar o întâmplare, anul trecut, la Premium SUV Maraton, am avut un Jaguar F-PACE cu motor diesel mai puţin puternic, de 180 CP, iar acel exemplar a fost de asemenea unul de o fiabilitate exemplară. Deci, fiţi siguri, Jaguar F-PACE e un model cu o fiabilitate excelentă, or, nu în zadar Jaguar nimereşte adeseori în topurile JD Power prinvind lipsa defectelor de fabricaţie şi a fiabilităţii exemplare.
Jaguar F-PACE nu are un preţ exorbitant în raport cu alte mărci premium

Există încă oameni în Moldova, pentru care Jaguar e din altă ligă faţă de mărcile premium mai uzuale. Când zici Jaguar, e de parcă l-ai pune alături de Bentley, în zona sutelor de mii de euro. Dar adevărul e că modelele Jaguar au preţuri absolut comparabile şi competitive cu triada premium germană pe care ştim cu toţii. Mulţi şi-l doresc, dar puţini îndrăznesc! Iar noi vă zicem îndrăniţi, dacă ţintiţi spre segmentul premium! Maşina asta din testul nostru – Jaguar F-PACE R-Sport 25d TwinTurbo, aşa super dotată cum este, costă vreo 56 mii de euro cu tot ce are pe ea. Şi vine cu un motor superb de dinamic, de 240 CP şi 500 Nm!
Jaguar F-PACE 25d are putere din belşug

Da, motorul diesel cu două turbine e cu totul altceva. Deşi e diesel, e superb de potent şi face din acest F-PACE un adevărat Jaguar. E o maşină extraordinară pe care v-o recomandăm cu toată sinceritatea! Dacă ar fi după noi şi am dispune de un asemenea buget, am merge chiar azi s-o cumpărăm, într-atât de bun este!

Oh, Jag, Jag!
0
7,746
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!