Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Noul Audi Q5 a ajuns în Moldova! Care sunt primele impresii?

Noua generație Audi Q5 a ajuns în Moldova, fiind dezvăluită astăzi publicului autohton la hotelul President. Toți doritorii și pasionații mărcii au putut testa noul model și să-i cunoască calitățile îndeaproape. Redacția PiataAuto.md vă prezintă imaginile și primele impresii de la bordul noului Q5.
Pe viu noul Audi Q5 are o prezență mult mai dinamică și agresivă față de predecesor, iar abundența de muchii și forme voluptoase i-au creat un caracter mai pronunțat și modern. Interiorul a evoluat considerabil, calitatea materialelor este fără reproșuri, iar planșa de bord digitală de 12.3 inch bucură ochiul cu afișajul său plăcut. Spațiul de la interior este suficient, inclusiv pentru ocupanții banchetei spate.

La dispoziția invitaților au fost patru exemplare Audi Q5 în interpretări diferite, două dintre care au putut fi conduse. Cel mai spectaculos la exterior, a fost exemplarul de culoare albastră „Navarre Blue” în interpretare S line, care mai era condimentat și de elemente vopsite în culoare neagră lucioasă. Acest exemplar este și cel mai scump dintre toate, având un preț de 65,240 de euro, prețul de bază fiind de 43,300 de euro. Sub capota acestuia se ascunde unicul diesel disponibil pentru Moldova, 2.0 TDI cu 190 CP și 400 Nm la activ, cuplat la transmisia automată S tronic în 7 trepte și combinat cu tracțiunea integrală quattro.
Trei exemplare aveau aceeași motorizare diesel și doar unul avea propulsor pe benzină 2.0 TFSI (252 CP și 370 Nm), prețul de start al căruia pornește de la 44,800 de euro, iar exemplarul oferit pentru teste, cu tot cu opționale, are un preț de 59,740 de euro.

Primele impresii de la volanul noului Audi Q5 au fost pozitive. Anume cu versiunea pe benzină am făcut prima tură. Fiind echipată cu jante de 18 inch și suspensie cu arcuri, aceasta avea un pic de ruliu, suspensia însă s-a adeverit a fi destul de moale și înghițea foarte bine denivelările. Volanul este precis și informativ, bucurând și cu fermitatea sa.
La apăsarea acceleratorului însă, transmisia ezită un pic până propulsorul intră în forță. Ceea ce nu se poate spune despre versiunea diesel, care este mult mai ascultătoare și urmează mișcarea piciorului drept așa cum te aștepți. Se face simțit efectul cuplului mai mare disponibil la turații mai mici. Și prin oraș și la depășiri pe autostradă, dieselul va bucura cu reacții prompte și putere suficientă.

Versiunea diesel a fost echipată și cu suspensia pneumatică și cu jante de 20 de inch, iar această schimbare a influențat comportamentul. Din punct de vedere al confortului schimbările sunt minime, însă ținuta de drum este simțitor mai bună, ruliul fiind eliminat aproape în totalitate.
Un element interesant, caracteristic noului Audi Q5, este sistemul de monitorizare a unghiului mort, care avertizează conducătorul nu cu o luminiță abia vizibilă pe suprafața oglinzii, ci cu semnalizatoare destul de mari, de pe corpurile oglinzilor retrovizoare, iluminarea cărora este mult mai vizibilă – foarte util din punct de vedere al siguranței.

Mai multe detalii și impresii despre noua generație Audi Q5 vă vom oferi într-un test drive dedicat. Stați pe aproape!
1
3,360
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!