Permisele de conducere fără termen valabilitate: ideea schimbării lor va fi reconcepută, autorităţile au renunţat la proiectul iniţial

20 Iunie 2017, 07:48
Redacţia PiataAuto.md, cu referire la Bizlaw.md
După discuţiile aprinse pe care le-a stârnit anunţul despre iniţiativa obligării tuturor şoferilor ce deţin permis de conducere fără termen de valabilitatea de a şi-l schimba pe unul de tip nou, cu valabilitate limitată, ce ar trebui reconfirmat periodic printr-un examen medical, autorităţile au renunţat la proiectul iniţial, dar nu şi la ideea acestui deziderat, anunţă Bizlaw cu referire la declaraţiile viceministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev.
Potrivit funcţionarului, autorităţile au retras documentul iniţial, însă urmează a fi făcute alte propuneri, cel mai probabil pentru o schimbare etapizată, într-o perioadă e timp extinsă.

În prezent, în Moldova există în circulaţie 3 modele de permis de conducere – din 1995, care e şi cel fără termen de valabilitate, din 2008 şi din 2015, ultimele fiind foarte similare, deosebindu-se doar prin nişte elemente de securitate. Şi dacă acestea din urmă au termen limitat, atunci problema vine de la cele de modelului anului 1995, care n-au un termen specificat şi care semnifică, de fapt, că un om în vârstă de 75 de ani ar trebui să fie admis în continuare să conducă automobilul pe baza unui examen medical susţinut la o vârstă de 45 de ani, spre exemplu. Autorităţile propuneau ca toţi şoferii să reconfirme permisele printr-un examen medical o dată la 10 ani, iar cei cu vârste de peste 65 de ani – o dată la 5 ani.

Dvs. ce părere aveţi? E justificată schimbarea pe care şi-o doresc autorităţile?
0
6,311
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!