Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noua generaţie BMW X3. Informaţii complete şi imagini!

27 Iunie 2017 - 10:14
Ilie Toma
La uzina BMW din Spartanburg, SUA, acolo unde a fost şi redacţia noastră acum mai bine de un an, a fost mare eveniment acum câteva ore: s-a dezvăluit noua generaţie a SUV-ului BMW X3 şi dezvăluirea a avut loc în Spartanburg pentru că anume acolo e fabricat SUV-ul BMW.
Primele două generaţii BMW X3 au vândut împreună peste 1.5 milioane de exemplare în întreaga lume, prima generaţie fiind construită la o uzină contractată de BMW din Austria, în Graz. Acum a venit rândul celei de-a treilea generaţii BMW X3 şi, doarece între timp segmentul s-a aglomerat serios şi cu un Mercedes-Benz GLC, dar şi cu un Porsche Macan, ba chiar şi Jaguar F-PACE muşcă parţial din acest segment – bavarezii au avut mult de lucru pentru a lansa un nou model care să bată piaţa.

Cumpărătorii vor putea alege între mai multe intepretări de design, aşa cum e în trend acum în segmentul premium şi cum se mai practică şi la alte modele proaspete BMW – xLine, Luxury Line, M Sport şi BMW Individual.
Noul X3 şi-a crescut ampatamentul cu 5 cm, creştere care vine în primul gând în beneficiul spaţiului din habitaclu. Construcţia suspensiei a rămas în mare parte aceeaşi – cu braţ dublu în faţă şi multilink cu 5 braţe în spate, şi asta pentru că e cea mai bună şi avansată dintre toate arhitecturile posibile pentru un SUV dinamic. Suspensia şi-a crescut, însă, componentele din aluminiu, fapt care, zic inginerii, reduce masele inerte şi ţinuta de drum a maşinii. Fanii BMW mai pot fi liniştiţi încă de un element important: spre deosebire de X1, a cărei nouă generaţie a trecut la arhitectura cu motor transversal şi tracţiune faţă sau integrală, X3 a rămas la arhitectura clasică, cu motor longitudinal şi tracţiune spate sau integrală.
În momentul lansării, vor fi disponibile câteva motorizări de top: xDrive30d – cu motorul diesel de 6 cilindri în linie (265 CP), xDrive20d – cu motor diesel de 4 cilindri (190 CP), şi benzinarul de top X3 M40i, cu propulsorul de 6 cilindri în linie, cu 360 CP la activ, torcând sub capotă. Această din urmă interpretare e creată cu siguranţă pentru emoţii de extaz, fiind pregătită să concureze cu cei mai puternici reprezentanţi ai segmentului, or un X3 M40i va prinde prima sută la oră după numai 4.8 secunde de la start! Mai târziu vor apărea şi alte motorizări, inclusiv şi un xDrive20i, ba chiar şi un xDrive30i, sub capota căruia va fi amplasat tot un motor turbo de 2.0 litri. Toate motoarele sunt cuplate cu cutia automată cu 8 trepte Steptronic a celor de la BMW.
Noul BMW X3 face uz şi de toate tehnologiile actuale BMW în materie de condus semi-autonom şi asistat, multe dintre care noi vi le-am prezentat pe viu la un road trip anterior cu BMW Seria 5. Interiorul are de asemenea un design inspirat din conceptul de pe noua Serie 5, dar păstrează ergonomia de neclintit a bavarezilor. Dotările de lux şi hi-tech sunt multiple, şi includ până şi geamuri duble opţionale pentru portierele din faţă, pentru o izolare fonică desăvârşită.

Startul vânzărilor noului BMW X3 e programat pentru toamna acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (39 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter