Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

VIDEO, FOTO: Prima zi Women SUV Maraton sau ce se întâmplă atunci când frumuseţea plaiurilor e condimentată cu şarm feminin

Acele ceasului de pe Arca de Triumf din Chişinău abia trecuseră de ora 8 când maratonistele şi SUV-urile lor au ajuns cu o punctualitate aproape perfectă în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se alinia la un start solemn.
Volvo V90 Cross Country, BMW X1, Suzuki Vitara S, MINI Countryman, Opel Mokka X, Renault Kadjar, Nissan X-Trail, Jaguar F-PACE şi durul Hummer făcuseră o formaţie circulară amicală şi erau pregătite să pornească în explorarea noilor locuri fascinante ale Moldovei. Iar doamnele de la bord păreau şi mai entuziasmate să pornească în cea mai grandioasă aventură motorizată a acestei veri!

Pornire, trafic matinal, ieşire din oraş. Dar, pentru că aveam o coloană de 9 SUV-uri, plus încă unul în figura fantomei Niva, ne-am dat seama foarte repede că deplasarea într-un asemenea convoi va fi mai lentă şi orice acţiune care durează în mod normal 2-3 minute la bordul unui automobil într-o călătorie, aici se va înmulţi cu zece. Chiar şi alimentarea celor 10 bolizi la staţia Petrom Moldova de la ieşirea din capitală a fost un proces notabil în program. Ferice de noi că staţia e una foarte mare, cu opt pompe de alimentare, iar astfel puteam alimenta simultan mult mai multe automobile.
După traversarea câtorva localităţi din apropierea Chişinăului şi o deplasare de câţiva kilometri pe un traseul asfaltat la temperaturi de 35 de grade, Niva a decis să-şi demonstreze substratul tehnic de faimă sovietică şi să ne părăsească pentru inspecţii tehnice, urmând să se alăture coloanei mai târziu. Eh, Niva...
Iar în scurt timp în faţa maratonistelor din Women SUV Maraton au început să se releve primele frumuseţi sălbatice ale Moldovei, pe un traseu de o frumuseţe epică, din apropierea satului Zloţi. Drumul alăturat căii ferate, izolat de păduri, le-a făcut imediat pe acestea să se simte protagoniste într-o scenă specială din cinematografie, poate tocmai de asta maratonistelor le-au şi venit nişte idei de fotografii la care noi nu ne-am prea fi gândit vreodată. Ca imaginea alăturată, de exemplu, în care Olga Ţapordei pozează de-a lungul căii ferate lângă MINI Countryman pe care-l conduce. Ca să vă asigurăm liniştea, menţionăm că am avut grijă ca în timpul producţiei acestei imagini să n-aibă de suferit nici o maratonistă, nici un tren şi nici măcar curăţenia vreo unei rochii întinse în acest peisaj.
A urmat o aglomerare într-atât de intensă de locuri fantastic de frumoase, încât aveam senzaţia că trebuie să petrecem o întreagă zi doar pe aici pentru a le imortaliza în imagini. Intensitatea încă vie a verdelui de vară era machiajul natural perfect pentru esteticul acestor plaiuri aproape neumblate ale ţării noastre. Nimic nu părea să poată întrece perfecţiunea acestei combinaţii dintre locuri formidabile, entuziasmul intens al maratonistelor ce-şi produceau mii de poze şi-şi împărtăşeau online gândurile şi imaginile, culorile mai intense ca niciodată ale SUV-urilor expediţionale şi vorbele de duh ale lui Viorel Mardare, unul din membrii echipajelor masculine de susţinere a acestui minunat maraton. Poate doar istoriile şi glumele inspirate ale lui Anatolie şi Dan, aventurierii pe care-l ştiţi din toate ultimele maratoane!
Am continuat cu un prânz gourmand la unul din locurile pe care noi îl vizităm la fiecare maraton de doi ani încoace şi care ne este acum şi partener în toată legea la Women SUV Maraton – Castel Mimi. Bucătarul de aici găteşte atât de bine, încât merită chiar azi o stea Michelin, susţinută şi de o prezentare fabuloasă a manierei în care sunt servite aceste bucate.

Mai mult ca atât, ne bucurăm să o avem în echipaj şi pe şefa de la Castel Mimi, Cristina Frolov, alături de colega şi buna ei prietenă Camelia Buzdugan, iar dânsele ne-au făcut şi favoarea de a ne aduce în faţa noastră acel bucătar-şef pe care îl tot lăudăm de ani buni încoace. E tot o doamnă, cu un talent desăvârşit în ceea ce face!
Diana Guja îşi încarcă telefonul, iar impresiile curg pe tastatura lui direct în online. Marianna Petrenko, îşi pune în acţiune talentul fotografic cu o cameră nouă cu design clasic şi încinge o discuţie plăcută cu prietena ei Elena, devenită notar între timp, cu care s-a întâmplat să nu se vadă aproape un deceniu şi să se revadă cu entuziasm tocmai în acest maraton! După prânz, fetele fac poze în curtea castelului, iar Ana Ciorici, Diana Boico, Liubovi, Corina şi Olga sar acrobatic de sus, poza fiind completată de o scamatorie de gimnastică ă a celeilalte Olga, din Women SUV Maraton, Olga Serjant. Fotograful nostru, Alex Bred, le bucură pe Natalia Davidovich şi pe Stela Dănilă cu fotografii individuale pe fundalul acestui unic castel din Moldova. Şi maratonistele care au fost pentru prima dată aici, inclusiv în restaurantul lui, ne-au susţinut ideea pe care o spunem de fiecare dată din acest loc: dacă n-aţi fost încă aici, e absolut neapărat să veniţi la Castel Mimi!
Noi porţiuni de drum de tot soiul de calitate a carosabilului, cărora SUV-urile noastre le fac faţă cu bine şi noi sesiuni de selfie-uri feminine, ghidate talentat de Ana Ciorici.
Am făcut un popas la Speia, într-o zonă unde râul Nistru are un cot excepţional de frumos. Demult, când dronele încă nu existau, o fotografie aeriană a acestei regiuni a fost numită de UNESCO drept crea mai bună din acel an, din toată lumea... Şi e frumuseţea de lângă noi, din ţara noastră.
Iar frumuseţea acestei zile a continuat pe un traseu offroad lung, iar aici sistemul de navigare a lui Volvo V90 Cross Country ne-a adeverit încă o dată corectitudinea alegerii în rol de maşină de ghid, HI-TECH NAVI CAR, cum îi zicem noi, întrucât chiar şi aceste drumuri de pământ sunt recunoscute de sistem! Am continuat printre sate şi pe dealuri izolate, iar la un moment dat chiar am fost opriţi de trupe militare, care ne-au anunţat că în zonă există un poligon militar unde se trage, apoi ne-au dat un coridor de 5 minute să trecem în siguranţă pe acolo. Ouch!... Ofrfroad-ul a continuat, însă, mai departe spre nord şi după câţiva zeci de kilometri de drum pestriţ, Jana Michalova ne-a mulţumit pentru un traseu nou excepţional, prin zone în care ea nu mai trecuse. La prima vedere, nu e nimic neobişnuit, însă Jana e unica maratonistă de aici, care nu e născută în Moldova, ci în Slovacia, Moldova devenind între timp noua ei casă, iar în virtutea muncii sale de şef al unei companii de tehnică agricolă, interacţionând cu agricultorii din toaţă ţara, a ajuns să cunoască Moldova în aproape fiecare hectar al ei.
Facem un fast forward şi ne oprim la momentul de apus în cea mai lungă zi a acestui an. A fost un apus excepţional, pe care noi l-am prins deja aproape de Bălţi, alături de câmpii doldora de grâne, iar aceste lanuri au fost din nou condimentate de şarm feminin, surprins cu iscusinţă de Alex şi Sergiu în obiectivele lor.
Apusul acesta de soare a creat nişte imagini demne de colecţii de perete, convingându-ne încă o dată că Moldova are nu doar locuri superbe, ci şi femei frumoase. Un fapt evident pentru cei mai mulţi, aproape o axiomă, dar acum valenţa artistică a acestor imagini la apus de soare dă şi mai mult sens acestei noţiuni.
Poftiţi de vă delectaţi mai jos şi cu un scurt video de atmosferă a primei zile de Women SUV Maraton! Fiţi alături în continuare, astăzi avem noi locuri de explorat la nordul Moldovei! Urmăriţi maratonistele şi maratoniştii şi pe reţelele sociale la hashtagul #womenSUVmaraton!

Pe curând!
1
9,882
GALERIE FOTO (67 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!