Automobilele serviciului Yandex.Taxi nu se conformează normelor legale potrivit ANTA

26 Iulie 2017, 13:16
Valeriu Bahnaru via Agora.md
Se pare că automobilele serviciului Yandex.Taxi, care a început să opereze recent şi în Chişinău, nu se conformează normelor legale ale activității de transport rutier în regim de taxi. Acest lucru a fost depistat de către inspectorii ANTA (Agenţia Naţională Transport Auto), care au staţionat trei automobile Yandex,Taxi în preajma Aeroportului din Chişinău.
În urma verificărilor efectuate, s-a depistat că nici unul dintre cele trei automobile staţionate nu se conformă prevederilor Codului Transporturilor Rutiere. Aceste vehicule nu dispun de aparat de taxat, nici de lampă de taxi, iar conducătorii nu au la ei copia conformă a licenţei de transport rutier, certificatul de competenţă profesională al conducătorului auto şi nici foaia de parcurs. Astfel, acestor automobile se interzice amplasarea a însemnelor, înscrisurilor, dotărilor și a accesoriilor specifice vehiculelor care efectuează transport rutier în regim de taxi. Într-un cuvânt, activitatea în calitate de taxi ale acestora este ilegală. Doar operatorii care deţin licenţă de transport rutier, au dreptul să efectueze transportarea de persoane sau bunuri în regim de taxi contra cost.
E de menţionat, că Yandex.Taxi este o platformă online, datorită căreia se poate comanda un taxi, modelul de prestare a serviciilor însă, este absolut diferit de cel utilizat de către operatorii convenţionali şi, se pare, că acesta nu se conformă cu legislaţia Republicii Moldova. Reamintim că tarifele Yandex.Taxi încep de la 15 lei (primii 3 kilometri), iar fiecare nou kilometru se taxează cu 5 lei.
0
6,729
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!