Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Divizia sportivă Polestar al celor de la Volvo ar putea crea un coupe de 600 CP!

14 Iulie 2017 - 12:40
Denis Godorozea
Potrivit publicaţiei britanice Autocar, divizia sportivă Polestar al celor de la Volvo, va crea propriul model şi anume, un coupe de performanţă, care ar putea debuta deja la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an!
Divizia Polestar a devenit de curând o companie de sine stătătoare, care în continuare se va ocupa de modificarea modelelor Volvo şi de sporturile cu motor. Un sport-car de performanţă ar putea transforma Polestar într-un brand mai atractiv, ceea ce va genera şi mai multe vânzări pentru versiunile obişnuite Volvo modificate de Polestar. Coupe-ul va utiliza pe larg fibra de carbon şi va avea o propulsie hibridă, care ar putea dezvolta o putere maximă de aproximativ 600 CP. Să atingă o asemenea cifră pentru suedezi nu este o problemă, chiar şi acum cea mai performantă propulsie hibridă T8 Twin Engine modificată de către cei de la Polestar, poate dezvolta 421 CP, datorită benzinarului turboaspirat de 2.0 litri (334 CP şi 440 Nm) şi motorului electric (87 CP). Cel mai probabil, această propulsie şi va fi utilizată în viitorul sport-car al celor de la Polestar. Suedezilor le va rămână să mai stoarcă din această propulsie 179 CP, pentru un total de 600 CP.
Acest lucru ar putea fi posibil prin instalarea unui motor electric de aproximativ 150 CP şi stoarcerea din benzinar a unui total de 450 CP. Reamintim că încă în 2014 cei de la Volvo lucrau asupra unui propulsor de performanţă cu trei turbocompresoare (inclusiv un compresor electric), care dezvolta 450 CP! Anume acel propulsor şi ar putea apărea sub capota viitorului coupe hibrid Polestar, care ar putea utiliza tehnologiile Volvo şi platforma SPA, ce stă la baza modelelor XC60, XC90, S90 şi V90.

Pe imagine este prezentat Volvo Coupe Concept dezvăluit în 2013.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter