După Audi şi Mercedes-Benz cei de la BMW recheamă vehiculele diesel

După cei de la Mercedes-Benz, care au anunţat rechemarea a peste 3 milioane de vehicule diesel, inclusiv după cei de la Audi, care împreună cu Porsche şi Volkswagen vor rechema un total de 850,000 de vehicule diesel, acum şi cei de la BMW anunţă că vor rechema vehiculele dotate cu propulsoare diesel Euro 5. Căte automobile vor fi rechemate nu se anunţă.
Precum şi în cazul celorlalţi producători, acţiunea de rechemare este una voluntară şi gratuită, în urma căreia automobilele cu propulsoare diesel Euro 5 vor primi un soft îmbunătăţit pentru unitatea de control, care va ajuta să reducă şi mai mult nivelul emisiilor NOx. Această actualizare face parte dintr-un plan de măsuri comune şi consistente, care vor ajuta la reducerea nivelului emisiilor în oraşe, astfel, proprietarii acestor maşini vor putea circula în oraşele, în care vehiculele diesel vechi vor fi interzise în viitor. La moment doar în oraşul german Hamburg, pe unele drumuri, circulaţia vehiculelor diesel este restricţionată.
Potrivit bavarezilor, toate vehiculele produse, inclusiv cele cu propulsoare diesel, corespund normelor ecologice, iar acest lucru îl pot confirma rezultatele instituţiilor naţionale şi internaţionale. Mai mult decât atât, bavarezii dezmint acuzaţiile, precum vehiculele diesel Euro 6 nu ar corespunde normelor toxice din cauza rezervoarelor prea mici pentru soluţia AdBlue. Cei de la BMW afirmă că sistemul utilizat în diesel-urile Euro 6 este diferit de cel al concurenţilor, iar emisiile sunt mai mici. Astfel, vehiculele cu propulsoare diesel Euro 6 nu necesită să fie rechemate.
0
2,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!