Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Euro NCAP a testat noile Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, SEAT Ibiza, Volkswagen Arteon, Honda Civic și Ford Mustang (Video)

Într-o nouă serie de teste cei de la Euro NCAP au testat noile modele Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia Grand Sport, SEAT Ibiza, Volkswagen Arteon și Honda Civic, realizând și un test repetat pentru muscle-car-ul american Ford Mustang, care anterior a dezamăgit cu doar 2 stele la siguranță.

Primul SUV al producătorului italian, Alfa Romeo Stelvio, a obținut 5 stele pentru siguranță, primind și un calificativ de 97% pentru siguranța adulților, egalând-ul pe cel obținut de Volvo XC90 în 2015. La siguranța copiilor de la bord Stelvio a cedat dor la capitolul protecției gâtului, care a fost slabă pentru copilul de 10 ani. Protecția pietonilor a fost predominant bună sau adecvată, cu excepția pilonilor frontali, care au indicat o protecție proastă. Noul Stelvio dispune și de sistem de frânare autonomă, care a arătat rezultate bune în toate testele.
Deși a primit 5 stele, noul Hyundai i30 a cedat la protecția ocupanților față, partea de jos a bordului prezentând pericol pentru genunchi, femur și pelvis, care au primit protecție marginală. Aceeași protecție a primit toracele în testul impactului lateral cu stâlpul și gâtul pasagerilor spate în timpul impactului spate. Protecție marginală a avut și pieptul copilului de 6 ani la impactul frontal. O protecție proastă au oferit pilonii frontali în timpul impactului cu pietonul. Sistemul de frânare autonomă s-a arătat a fost eficient la viteze mici de oraș.
Noul Opel Insignia Grand Sport a primit 5 stele indicând o protecție bună sau adecvată pentru adulți, la impactul spate însă, pasagerii banchetei spate vor avea o protecție marginală a gâtului. Protecția copiilor a fost bună, cu excepția gâtului copilului de 10 ani, care a avut o protecție marginală. Ca și în cazul celorlalte automobile testate, pilonii frontali sunt prea duri, oferind o protecție proastă a pietonului. Sistemul de frânare autonomă a arătat performanțe bune la viteze mici de oraș.
Noul SEAT Ibiza obține 5 stele, oferind adulților o protecție bună sau adecvată, la protecția copiilor însă, acesta a obținut rezultate mai slabe, toracele copilului de 6 ani fiind protejat slab la impactul frontal, iar toracele copilului de 10 ani având o protecție proastă la impactul lateral. Protecția pietonului a avut de suferit din cauza montanților față rigizi. Sistemul de frânare autonomă standard s-a descurcat bine în toate testele.
Noul Volkswagen Arteon a primit 5 stele, devenind și cea mai sigură mașină din toate timpurile la protecția pietonilor, având un scor de 85% la acest capitol. Arteon a excelat și la protecția adulților și doar la protecția copiilor a cedat un pic, copilul de 6 ani indicând o protecție marginală a pieptului în timpul impactului frontal. Sistemul de frânare autonomă a evitat impactul în toate testele la care a fost supus.
Noua generație Honda Civic a fost unicul model, care a primit 4 stele și totul din cauza protecției mai slabe oferite copiilor de la bord, copilul de 10 ani având o protecția proastă a gâtului în timpul impactului frontal și o protecție proastă a capului în timpul impactului lateral, în timp ce copilul de 6 ani a avut parte de o protecție slabă a toracelui și marginală a gâtului în timpul impactului frontal. Protecția toracelui pasagerului spate în timpul impactului frontal cu o acoperire totală a fost slabă, iar gâtul pasagerilor spate în timpul impactului spate are o protecție proastă. Sistemul de frânare autonomă standard s-a descurcat bine în toate testele.
Printr-un test repetat a trecut muscle-car-ul american, Ford Mustang, care a primit anterior doar 2 stele dezamăgitoare. De această dată, calificativul s-a ridicat la 3 stele, doar datorită includerii sistemului de frânare autonomă cu detectarea pietonilor în dotarea standard, care a ridicat calificativul pentru protecția pietoni de la 64% la 78%, în timp ce calificativul pentru sistemele de siguranță a urcat vertiginos de la doar 16% anterior, la 61%. Acest lucru nu exclude însă rezultatele proaste pe care le-a avut Mustang-ul la protecția pasagerilor banchetei spate și a copiilor.
0
801
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!