Honda lansează noul NSX GT3 pentru cursele internaționale!

Cei de la Honda au dezvăluit noul NSX GT3 – mașina de curse, care va putea participa în competițiile internaționale în una dintre cele mai importante categorii la nivel global, GT3. Noul NSX GT3 va putea participa în așa competiții precum seria Blancpain GT, 24 de ore de la Nurburgring, Pirelli World Challenge, seria americană IMSA SportsCar, Blancpain GT Asia, categoria GT300 din seria niponă Super GT, Australian GT Championship sau Intercontinental GT Challenge.
Anterior NSX GT3 a fost oferit doar în SUA, sub brandul Acura, unde a obținut victorii, dar acum este o mașină de curse globală, care este nițel diferită vizual sau, mai bine zis, perfecționată. Proiectarea noii Honda NSX GT3 a demarat încă în 2015 în Japonia, aceasta fiind creată de către inginerii Honda R&D în colaborare cu cei de la JAS Motorsport. De atunci mașina de curse a parcurs 85,000 de kilometri de teste. Spre deosebire de NSX-ul de producție, care dispune de o propulsie hibridă, mașina de curse are amplasat central doar propulsorul V6 Twin Turbo de 3.5 litri, derivat din unitatea de producție, fiind cuplat la o transmisie secvențială XTRAC în 6 trepte.
Propulsorul, precum și caroseria realizată din fibră de carbon, care reduce greutatea totală la 1,240 kg (-485 kg față de mașina de stradă), vor fi produse paralel cu modelul de producție, la uzina din Ohio, SUA.

Primele 12 exemplare Honda NSX GT3 vor fi disponibile pentru echipele private începând cu sezonul 2018, iar până în anul 2024 minimum 70 de mașini vor fi produse. Prețul noului NSX GT3 este de 465,000 de euro. Deși cei de la Honda consideră că acesta este un preț competitiv, concurenții acestui model pot fi procurați la un preț apropiat sau chiar mai mic.
0
2,741
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!