Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

La Goodwood a debutat cel mai potent Jaguar din istorie - XE SV Project 8 de 600 CP! (Video)

3 Iulie 2017 - 16:19
Denis Godorozea
La Festivalul Vitezei de la Goodwood a debutat cel mai potent Jaguar de producţie din întreaga istorie – noul XE SV Project 8! Sub capota acestuia este amplasat imensul V8 Supercharged de 5.0 litri şi 600 CP (700 Nm), datorită căruia sedanul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde şi poate atinge viteza maximă de 321 km/h! Aspectul noului Jaguar XE SV Project 8 este pe măsura performanţelor.
Felina este înzestrată cu bare de protecţie agresive realizate integral din fibră de carbon, capotă din carbon cu incizie de aer, eleron spate ajustabil şi aripi extrem de evazate din fibră de carbon pe axul faţă (+19 mm) şi aluminiu pe axul spate (+55 mm) ce adăpostesc jantele forjate de 20 de inch „încălţate” în cauciucuri de performanţă Michelin Pilot Sport Cup 2.

Aerodinamica optimizată include şi o podea absolut dreaptă, similară maşinilor de curse. Spoilerul frontal şi eleronul spate în regimul „Track” oferă o forţă de apăsare de 122 kg la viteza de 300 km/h, aceasta fiind cu 25% mai mare faţă de cel mai apropiat rival.
În ciuda utilizării pe larg a fibrei de carbon şi sistemului de frânare cu discuri carbon-ceramice, greutatea maşinii este de 1,745 kg – se pare că propulsorul greu şi transmisia integrală şi-au lăsat amprenta.

La interior noul Jaguar XE SV Project 8 primeşte scaune sport, inserţii din fibră de carbon, planşă de bord digitală de 12.3 inch şi sistem multimedia cu display de 10.2 inch. Nu lipseşte nici plăcuţa cu numărul de ordine de la 1 la 300. Da, doar 300 de exemplare vor fi produse la un preţ de start de 149,995 de lire sterline (aproximativ 171,000 de euro)!
Clienţii vor putea opta şi pentru pachetul Track Pack, care va include doar două scaune de tip scoică realizate din fibră de carbon la interior, iar în locul banchetei spate va fi amplasată o cuşcă de protecţie. Acest pachet dedicat circuitelor va reduce greutatea maşinii cu 12.2 kg.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter