Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Limuzina lui Vladimir Putin din proiectul „Kortej” va avea un V12 de 850 CP!

Au fost dezvăluite datele unităţilor, care vor propulsa automobilele proiectului “Kortej”. Automobilele destinate demnitarilor ruşi şi, inclusiv, preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, vor fi patru la număr – limuzina prezidenţială, sedanul, SUV-ul şi monovolumul. Cel din urmă va fi echipat cu un benzinar turboaspirat în 4 cilindri de 250 CP sau cu un V8 BiTurbo de 650 CP, care este elaborat împreună cu inginerii Porsche Engineering. Acelaşi V8 va fi oferit pe SUV şi sedan, care vor putea primi şi un V12.
Limuzina prezedenţială va fi oferită în exclusivitate cu unitatea V12 quad-turbo (4 turbocompresoare!) de 850 CP, care va putea dezvolta un cuplu imens de 1,470 Nm, dar limitat la 1,000 Nm. Potrivit surselor, două dintre aceste trei propulsoare sunt elaborate de către inginerii ruşi de la institutul NAMI.

Din imagini putem vedea că automobilele din cadrul proiectului „Kortej” au influenţe din modele precum Bentley, Rolls-Royce şi Mercedes-Benz, dar aduc aminte şi de legendarele automobile ruseşti, precum ZIS 110 (se referă la sedan şi limuzină).

Un total de 14 automobile vor fi livrate pazei de stat către sfârşitul acestui an, iar începând cu mijlocul anului 2018 va demara producţia de serie a modelelor de lux. Pentru dezvoltarea proiectului „Kortej” din bugetul de stat au fost alocate între 9 şi 12 miliarde de ruble ruseşti.
0
1,563
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!