Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz a recreat un 190 E Evo II din cursele DTM pentru a fi savurat pe circuit

27 Iulie 2017 - 12:20
Denis Godorozea
Construit în doar 502 exemplare pentru omologarea maşinii de curse, Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II (W 201), este unul dintre cele mai legendare şi cele mai rare maşini de producţie Mercedes-Benz, în timp ce versiunea de curse a fost unul dintre cele mai de succes automobile din istoria campionatului DTM.
Pentru a participa în cursele automobilelor clasice, organizate de către fostul pilot de curse Jorg van Ommen, unde pasionaţii îşi aduc automobilele sale şi le conduc pe circuite de curse, divizia pentru Mercedes-Benz Classic a creat un model cu totul special. Având în vedere cât de rar şi preţios este originalul Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II, ne mai vorbind de versiunea de curse, care a fost produsă în aproximativ 200 de exemplare, cei de la Mercedes-Benz Classic au creat o replică a maşinii din cursele DTM de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut dintr-un 190 E obişnuit!

Rezultatul este extraordinar nu doar la exterior, dar şi la substratul tehnic, adus la specificaţiile Grupei A. Jantele însă sunt identice maşinii de stradă şi nu dispun de prindere centrală, precum cele de pe maşina de curse. Oglinzile, de asemenea, sunt obişnuite.
Sub capota maşinii de curse se ascunde unitatea în 4 cilindri de 2.5 litri. În versiune de producţie acest propulsor dezvolta 235 CP, iar cea din cursele DTM avea 372 CP la activ.

Maşina destinată curselor clasice va putea fi văzută în timpul curselor automobilelor clasice ce vor avea loc în Zolder (3 august 2017) şi Oschersleben (19 septembrie 2017).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter