Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Mercedes-Benz se retrage din campionatul DTM

Veşti triste pentru fanii sporturilor cu motor. Cei de la Mercedes-Benz au anunţat oficial că vor părăsi campionatul german de turisme DTM la sfârşitul sezonului 2018. Astfel, în campionat vor rămâne doar Audi şi BMW. Reamintim că o perioadă îndelungată în DTM participa doar Audi şi Mercedes-Benz, iar revenirea celor de la BMW după 20 de ani de absenţă în 2012 a însemnat extrem de mult pentru sportul legendar.
Plecarea celor de la Mercedes-Benz va pune în pericol campionatul DTM, care ar putea dispărea, dacă nu va fuziona cu alte competiţii din categoria GT, precum este campionatul nipon Super GT, unde participă maşini de curse similare. Este apusul unei ere pentru cei de la Mercedes-Benz, care au câştigat 10 titluri la piloţi, 13 titluri la echipe şi 6 titluri la producători (DTM + ITC), datorită a 183 de victorii şi 540 de finişuri pe podium.
După plecarea din DTM, cei de la Mercedes-Benz vor continua să participe în Formula 1, scopul principal fiind intrarea în campionatul bolizilor pur electrici Formula E, în care şi-au anunţat participarea principalii rivali Audi şi BMW. Pentru cei de la Mercedes-Benz intrarea în Formula E în sezonul 2019/2020 va însemna o oportunitate de a demonstra tehnologiile noului sub-brand electric EQ şi de al promova pe larg. Deşi implicarea producătorului german în Formula E înseamnă o dezvoltare a vehiculelor electrice mult mai consistentă, cicatricea pe care o va lăsa în urma părăsirii campionatul DTM va fi prea mare.
0
515
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!