Modelele Opel oferă persoanelor cu dezabilităţi libertatea de deplasare

Pentru orice persoană libertatea de deplasare este importantă, iar pentru persoanele cu dizabilităţi, ea este una de o importanţă majoră. Există companii care oferă kituri de reutilare
a automobilelor pentru persoane cu dizabilităţi, cei de la Opel însă oferă astfel de automobile din uzină!
Cei de la Opel oferă două sisteme pentru operarea manuală a maşinii. Sistemul Veigel Commander include o rotulă pe volan, datorită căreia direcţia poate fi operată cu o singură mână, iar levierul din partea dreaptă, care acţionează acceleratorul şi frâna, mai are integrate şi acţionarea indicatoarelor de direcţie, ştergătoarelor, farurilor şi a claxonul, astfel, conducătorul nu va trebui să ia mâna de pe levier pentru a le acţiona, astfel siguranţa este sporită. Amplasarea specifică a levierului păstrează întregul diapazon de reglare a scaunului. Un alt avantaj este că levierul poate fi demontat foarte uşor, iar pedalele descoperite, pentru ca la volan să poată merge o persoană fără dizabilităţi.
Cel de-al doilea sistem, Multima PRO, produs de compania Petri+Lehr, include o rotulă multifucţională pentru volan, pe care sunt regăsite butoanele de acţionare a indicatoarelor de direcţie, ştergătoarelor, farurilor şi a claxonul, fiecare fiind în câmpul vizual al conducătorului şi având pictograme clare. Levierul acţionării pedalelor este unul obişnuit, fără careva funcţii suplimentare.

Aceste sisteme de operare manuală a maşinii sunt oferite pentru modelele Astra, Cascada şi Zafira, iar în viitorul apropiat vor fi disponibile şi pentru Insignia.
1
2,334
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!