Nissan X-Trail la Women SUV Maraton: impresiile fetelor maratoniste despre cel mai spaţios SUV al expediţiei

Nissan X-Trail a fost din start etichetat pe bună dreptate drept cel mai spaţios SUV din expediţie şi în scurt timp, drept şi unul din cele mai raţionale modele pentru achiziţie, graţie preţului său. Mai mult ca atât, în maraton a participat noua combinaţie a propulsorului diesel de 2.0 litri şi 177 CP cu cutia automată X-Tronic, care e, în esenţă, una cu raport continuu variabil, dar care are comportament de automat clasic.
Dar iată că pe tot parcursul acestui maraton Nissan X-Trail 2.0 Diesel X-Tronic a spulberat orice urmă de îndoială vizavi de cum s-ar putea comporta un SUV cu o cutie CVT, condus în condiţii atât de dure! SUV-ul Nissan a rezistat cu excelenţă în toate aceste condiţii, a avut întodeauna un comportament foarte logic al tandemului dintre cutie şi motor şi a mai fost şi cât se poate de eficient, date fiind condiţiile solicitante prin care a trecut!

Dar haideţi să vedem ce spun fetele de pe echipajul din Nissan X-Trail – Jana Michalova şi Marianna Petrenko.
Jana Michalova

Jana Michalova e o fire foarte practică, fiind şi CEO al unei companii ce livrează tehnică agricolă în toate regiunile Moldovei. Originară din Slovacia, Jana Michalova trăieşte de ani buni în Moldova şi face zeci de mii de kilometri anual pe dealurile ţării noastre, dar chiar şi pentru ea pe harta maratonului au existat segmente de drum absolut noi, de care ea se declara încântată.

Maşina ei de zi cu zi e o Volvo XC90 de primă generaţie, care are între 500 mii şi 600 parcurşi, în acest ritm galopant în care munceşte ea! Prin urmare, calităţile practice şi de fiabilitate ale lui Nissan X-Trail sunt exact ce caută ea la un SUV. Cum zice ea „Nissan X-Trail este pur şi simplu SUV-ul ideal pentru o ţară agrară ca Moldova, care are atâtea drumuri unde se pot aventura cu adevărat doar SUV-urile!” Jana a remarcat în special suspensia foarte moale şi confortabilă a modelului, capabilă să traverseze cu uşurinţă orice tip de carosabil!
Marianna Petrenko

Marianna este mamă a 4 copii, o mamă-eroină pentru zilele noastre, la drept vorbind! În viaţa de zi cu zi ea călătoreşte cu familia cu un VW Multvan, pentru că are nevoie de foarte multe locuri şi spaţiu într-o maşină, având o familie atât de numeroasă. Dar iată ce spune Marianna despre X-Trail.

„Când am aflat că în maraton voi conduce un Nissan X-Trail, m-am bucurat – asta pentru că prima mea maşină tot Nissan a fost, doar că Note. Şi mi-am imaginat că îl voi simți foarte familiar! Aşa şi a fost: imediat cum am urcat la volan, totul mi se părea cunoscut. Evident că modernizarea e la suprafață, dar, totuşi, până şi accelerarea e la fel de iute: poţi gâdila doar un pic pedala acceleraţiei şi imediat o rupe sin loc!

Şi, totuşi, este o diferenţă: frâna de mână la X-Trail e doar un buton mic! Asta mi s-a părut foarte comod! Am avut senzaţii dublu de plăcute în a conduce Nissanul pe furtuna cea mare care rupea crengile: în timp ce tot cerul licărea în fulgere şi tuna nemilos, nu am avut deloc emoţii, deoarece o simţeam foarte bine!
Şi apoi, cu o asemenea maşină cu 7 locuri, aproape c-aş putea să mă aventurez cu toţi cei 4 copii ai mei într-o călători, la cât de spaţioasă este! E foarte bună maşina, îşi merită fiecare bănuţ!”

În loc de concluzie

Într-un final, după cei 1,200 km parcurşi prin Moldova, pe dealuri şi defilee, staţionând cu climatizarea pornită pentru fiecare poză, înaintând adeseori foarte încet şi prudent, Nissan X-Trail a ajuns la final cu o medie total de 8.7 litri la sută. E o medie excelentă, zicem noi, pe care Dvs. aţi putea-o pune cu uşurinţă ca un consum maxim urban prin ambuteiaje, dar despre consumurile tuturor SUV-urilor de la Women SUV Maraton vă vom spune mai multe în curând!
Până atunci, cei care vor să citească mai multe informaţii tehnice şi impresii de la un test drive, pot vedea aici testul nostru drive cu acelaşi exemplar Nissan X-Trail 2.0 Diesel 177 CP X-Tronic!
0
3,448
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!