Noua Setra S 531 DT este primul autobuz din lume care detectează pietonii! (Video)

Cei de la Daimler Buses au dezvăluit noua Setra S 531 DT – unul dintre cele mai avansate autobuze destinate călătoriilor la distanţe mari. Predecesorul acestuia, Setra S 431 DT, a fost liderul segmentului, fiind vândut în peste 2,300 de exemplare de la debutul său în 2003. Noua Setra S 531 DT este menită să repete succesul predecesorului, oferind tehnologii de ultimă oră.
Noua Setra S 531 DT este cel mai mare şi cel mai confortabil autobuz turistic din gama Daimler Buses, având o lungime de 14 metri, lăţime de 2.55 metri şi înălţime de 4 metri, fiind capabil să ia la bord 83 de pasageri. Datorită coeficientului aerodinamic scăzut la 0.35, noul autobuz a devenit cu 10% mai eficient faţă de predecesor, fiind capabil să economisească până la 3,000 de litri de combustibil anual (pentru un parcurs de 100,000 km). După axele spate este instalată unitatea diesel Mercedes-Benz OM 471 în 6 cilindri în linie de 12.8 litri volum ce livrează 510 CP şi 2,500 Nm deja la 1,100 rpm. Propulsorul este cuplat la transmisia automata cu 8 trepte GO 250-8 PowerShift. Volumul rezervorului este de 540 de litri, un alt rezervor de 40 de litri fiind destinat soluţiei AdBlue.

Pasagerii de la bord se pot delecta cu scaune confortabile, prize de 230 de volţi (sau porturi USB) şi WiFi rapid datorită router-ului performant Bosch. La intrarea în autobuz, atunci când uşile sunt deschise sau când motorul este pornit, un sistem special aromatizează aerul cu una dintre cele 6 arome disponibile. Componentele sistemului de aromatizare sunt preluate direct de la Mercedes-Benz S-Class! Intrarea de la veceu, de asemenea, este aromatizată automat.
Noul autobuz dispune şi de sisteme de siguranţă moderne, printre care sistemul de frânare de urgenţă, care operează cu două radare ce pot detecta obstacole, maşini, motociclişti sau biciclişti la viteze de până la 100 km/h şi aplica frâna până la oprirea completă. Mai mult decât atât, noua Setra S 531 DT este şi primul autobuz din lume care detectează pietonii! Sistemul însă va detecta pietonii doar la viteze de până la 50 km/h şi, de asemenea, va aplica frâna pentru a evita impactul. În premieră pentru autobuze debutează şi sistemul de monitorizare a unghiului mort Sideguard Assist. Acesta din urmă avertizează conducătorul despre obiectele, maşinile şi chiar cicliştii aflaţi în unghiul mort. Cu siguranţă noua Setra S 531 DT este cel mai sigur autobuz al momentului.
Daimler Buses dispune de o cotă de 40% din piaţa călătoriilor la distanţe lungi din Europa. În Germania, spre exemplu, unul din două autobuze turistice poartă logourile Mercedes-Benz sau Setra, în timp ce flota FlixBus din Germania, Austria şi Elveţia, are o cotă şi mai mare de autobuze din gama Daimler Buses – 60%. Interesant, câte autobuze turistice noi au fost procurate în ultimii ani în Moldova? Intuim că niciunul… Ei bine, dar autobuze de oraş? Spre exemplu, capitala Poloniei, Varşovia, a procurat în 2012 peste 60 de autobuze Mercedes Benz Conecto, iar recent polonezii au mai comandat alte 80 de autobuze pentru a reînnoi parcul transportului public.
0
6,601
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!