Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua Tesla Molde 3 a fost prezentată în versiune de producţie! (Video)

31 Iulie 2017 - 11:29
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai aşteptate automobile din lume, Tesla Model 3, în sfârşit a fost dezvăluit în versiune de producţie în cadrul unui eveniment special, care a avut loc pe 28 iulie. În aceeaşi zi au fost înmânate şi primele 30 de exemplare clienţilor. Designul noului Model 3 nu s-a schimbat prea mult faţă de prototipul dezvăluit acum un an. Cu excepţia camerelor vizibile, inclusiv din montanţii mediani, Model 3 arată exact la fel.
Primii clienţi pot alege doar jantele şi culoarea. Exemplarele incipiente sunt oferite cu jante de 18 inch, în timp ce cele de 19 inch sunt disponibile în calitate de opţiune (1,500 de dolari). Noul Model 3 este oferit în culorile Solid Black, Midnight Silver, Deep Blue, Silver, Pearl White şi Red.

Pentru a spori senzaţia de spaţiu noua Tesla Model 3 dispune de acoperiş panoramic, care intră în pachetul opţional Premium (5,000 de dolari). Interiorul este cel care a suferit schimbări faţă de prototip, deşi păstrează acelaşi aspect extrem de simplist, cu un bord practic gol, pe care este amplasat doar volanul şi un display de 15 inch. Nu există nici măcar o planşă de bord, viteza însă este indicată în colţul stâng de sus a display-ului central. Noul Model 3 nu dispune de cheie – smartphone-ul va fi cheia maşinii! Există şi un card special, care poate fi oferit unui alt conducător sau valet-ului, care parchează maşina.
Potrivit lui Elon Musk, un design similar al interiorului îl vor avea toate vehiculele autonome în viitor, pentru ca cel de la volan să nu fie distras de elemente inutile, având posibilitatea să se ocupe cu ceea ce-şi doreşte, inclusiv să privească un film sau să tragă un pui de somn. Precum Model S şi Model X, noul Model 3 dispune de toate tehnologiile necesare pentru a conduce în regim absolut autonom, inclusiv radare, 8 camere şi 12 senzori ultra-sonici. Pentru a activa funcţiile Autopilot-ului îmbunătăţit clienţii vor trebui să achite 5,000 de dolari, în timp ce regimul condusului absolut autonom costă 3,000 de dolari, acesta însă nu este disponibil la moment. În proiectarea noului Model 3, siguranţa a fost pusă pe primul loc. Noul Model 3 a demonstrat o siguranţă mai bună la impactul lateral cu stâlpul comparativ cu una dintre cele mai sigure maşini din lume, Volvo S60.
Preţul pentru noua Tesla Model 3 începe de la 35,000 de dolari după subsidii, aceasta fiind dotată cu un singur motor electric pe axul spate şi un pachet de baterii ce oferă o autonomie de 220 de mile (354 km), electromobilul fiind capabil să accelereze de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în 5.6 secunde şi să atingă op viteză maximă de 209 km/h. Pentru 9,000 de dolari suplimentari, este oferit un pachet de baterii mai mare, care sporeşte autonomia la 310 mile (499 km), reduce acceleraţia la 5.1 secunde şi creşte viteza maximă la 225 km/h. O încărcare de la Supercharger, care nu va fi gratuită, va dura mai puţin de o oră, iar încărcarea deplină pentru ambele pachete de baterii de la o priză de 240 de volţi va dura între 7.5 şi 8.5 ore.
La moment Tesla a primit peste 500,000 de precomenzi pentru Model 3, producţia noului electromobil fiind o adevărată provocare pentru producătorul american. În august vor fi livrate 100 de exemplare, iar în septembrie 1,500, în timp ce decembrie va fi luna în care uzina va ieşi la capacitatea de producţie a 20,000 de exemplare lunar. Anual cei de la Tesla vor produce 500,000 de exemplare Model 3. În primăvara anului 2018 va apărea Model 3 cu două motoare electrice, iar în a doua jumătate a anului vor demara livrările globale.
Cea mai importantă este deservirea propulsiei electrice, care, potrivit lui Elon Musk, va trebui făcută odată la un milion de mile (aproape 1,610,000 km) sau, practic, niciodată!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter