Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Noul Hyundai i30 N – concurentul lui Volkswagen Golf GTI! (Video)

Volkswagen Golf GTI a primit un concurent pe măsură – noul Hyundai i30 N. Se pare că a trecut o veşnicie de când coreenii au anunţat acest model şi iată, în sfârşit, hatchback-ul dinamic a văzut lumina zilei, şi-a dat jos camuflajul şi a impresionat cu performanţele sale, care timp de luni bune au fost perfecţionate pe legendarul Nurburgring Nordschleife. Acesta este şi primul automobil de producţie creat de către inginerii diviziei sportive „N” al celor de la Hyundai.
La exterior noul i30 N reprezintă o versiune mai cuminte a conceptului spectaculos RN30, dezvăluit în septembrie 2016 la Salonul Auto de la Paris. De la concept a fost preluată şi coloristica, cu nuanţa Performance Blue şi accentele de culoare roşie, noul i30 N fiind disponibil şi în culorile Clean Slate, Polar White, Micron Grey, Phantom Black şi Engine Red. Noul i30 N se deosebeşte prin bare de protecţie distinctive cu prize de aer supradimensionate, plasă specifică şi logoul “N” pentru calandru, spoiler de acoperiş cu stop triunghiular integrat pe mijloc şi finale duble de evacuare. Faţă de hatchback-ul convenţional, noul i30 N are o suspensie cu doar 4 mm mai joasă atunci când este dotat cu jante de 18 inch şi cu 8 mm mai joasă în cazul jantelor opţionale de 19 inch.

Sub capota noului Hyundai i30 N se ascunde unitatea supraalimentată 2.0 T-GDI, care dezvoltă 250 CP şi 353 Nm, oferind o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 6.4 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.
Pachetul de performanţă Performance Package, care vine şi cu sistem de frânare mai performant, sporeşte puterea la 275 CP, cuplul fiind acelaşi (353 Nm), precum şi viteza maximă (250 km/h), în timp ce acceleraţia de la 0 la 100 km/h este redusă la 6.1 secunde. Astfel, i30 N Performance Package este mai rapid decât Golf GTI Performance, care dezvoltă 245 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h cu 0.1 secunde mai lent, în 6.2 secunde, deşi este echipat cu transmisia DSG în 7 trepte. Noul i30 N însă, este disponibil doar cu cutia de viteze manuală în 6 trepte, tracţiunea fiind realizată pe puntea faţă. Pachetul de performanţă adaugă la greutate 29 de kg (1,429 kg). Există şi funcţia overboost, care sporeşte cuplul cu 8% şi acceleraţia cu 7%.
Hot-hatch-ul dispune şi de diferenţial blocabil electronic, suspensie ajustată electronic, sisteme precum Launch Control şi Rev Matching, evacuare cu valvă activă (doar pentru Performance Package) şi o varietate de regimuri de condus, care pot fi selectate prin intermediul butoanelor de pe volanul sport. În ciuda evacuării sport, cei de la Hyundai au instalat şi sistemul electronic de generare a sunetului la interior, care amplifică sonoritatea propulsorului. La interior se regăsesc scaunele sport, plăci metalice pentru pedale şi o planşă de bord cu vitezometrul gradat până la 300 km/h.

Noul Hyundai i30 N va fi disponibil în Europa către sfârşitul anului 2017.
0
792
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!