Noul Jaguar E-PACE debutează cu un record Guinness! (Video)
14 Iulie 2017, 10:09
Producătorul britanic a dezvăluit cel de-al doilea şi cel mai compact SUV din gama sa, noul Jaguar E-PACE! La exterior SUV-ul compact este realizat într-un stil similar fratelui mai mare F-PACE, având tangenţe şi cu sport-car-ul F-TYPE, mai cu seamă la partea
frontală şi blocurile optice faţă care sunt adaptive full-LED (opţiune), dar şi la forma geamurilor laterale, care-i conferă un dinamism deosebit.
Blocurile optice spate sunt şi ele full-LED, fiind asemănătoare modelului F-PACE. Noul E-PACE poate fi echipat cu jante cu dimensiuni de până la 21 de inch.
SUV-ul compact are 4,395 mm în lungime, un ampatament de 2,681 mm şi un volum al portbagajului de 577/1,234 de litri. Ocupanţii de la bord vor fi delectaţi cu planşa de bord digitală de 12.3 inch, sistemul multimedia Touch Pro cu display de 10 inch, 4G Wi-Fi hotspot, cinci porturi USB şi patru prize de 12 volţi.
Sub capota noului E-PACE se pot regăsi două unităţi supraalimentate pe benzină de 2.0 litri din familia Ingenium, de 249 CP (365 Nm) şi de 300 CP (400 Nm). Cea mai potentă versiune poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.4 secunde şi atinge viteza maximă de 243 km/h. Există şi opţiunea dieselului de 2.0 litri Ingenium, disponibil în trei versiuni de putere - 150 CP (380 Nm), 180 CP (430 Nm) şi 240 CP (500 Nm).
Versiunea diesel incipientă cu tracţiune faţă indică un consum mixt de doar 4.7 l/100 km. Propulsoarele pot fi cuplate la transmisia manuală în 6 trepte sau la cea automată în 9 trepte.
Noul Jaguar E-PACE este dotat cu o serie de tehnologii moderne, menite să sporească siguranţa, printre care
airbag-ul pentru pietoni, sistemul de monitorizare a unghiului mort şi a marcajului rutier şi sistemul de frânare autonomă cu detectarea pietonilor.
Odată cu debutul său, noul Jaguar E-Pace a ajuns şi în Cartea Recordurilor Guinness, realizând trucul extrem de periculos numit „barrel roll”,
sărind de pe trambulină, răsucindu-se în jurul axei sale la 270 de grade, zburând 15.3 metri şi aterizând pe roţi!
La volan a fost cascadorul profesionist Terry Grant. Trucul îl puteţi vedea în unul din filmuleţele de mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,204
GALERIE FOTO (62 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!