Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Oficial: Porsche se retrage din cursele de anduranță și intră în Formula E!

28 Iulie 2017 - 10:54
Denis Godorozea
Este oficial, după patru sezoane de succes de la revenire, trei victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans și două titluri în campionatul WEC, Porsche renunță la cursele de anduranță și se retrage din categoria LMP1 către finalul sezonului 2017!
Astfel, deja în 2018 nu vom mai vedea prototipul Porsche 919 Hybrid pe circuitele de curse în campionatul curselor de anduranță WEC (FIA World Endurance Championship) și nici la Le Mans! Cei de la Toyota vor rămâne singurii reprezentanţi ai categoriei supreme LMP1, dar fără de concurenți, niponii vor trebui, se pare că, să renunțe și ei la cursele de anduranță. Se pare că categoria LMP1 va muri, iar regulamentul va trebui ajustat pentru a permite prototipuri electrici, pentru a interesa producătorii.

Programul de curse pentru modelul Porsche 911 RSR va continua însă, atât pentru WEC și Le Mans, cât și pentru American IMSA WeatherTech SportsCar Championship și alte curse de anduranță.
Precum și cei de la Audi, care au părăsit categoria LMP1 pentru a se concentra în implicarea sa din campionatul bolizilor electrici Formula E, cei de la Porsche, de asemenea, se dezic de LMP1 în favoarea campionatului Formula E, unde vor participa începând cu anul 2019! Este un pas logic pentru producătorul german, care se pregătește de lansarea modelelor electrice, precum Porsche Mission E. Echipa LMP1, împreună cu piloții va migra în Formula E, campionatul pentru care cei de la Porsche pregătesc propriul bolid electric. Reamintim că și Mercedes-Benz a renunțat la DTM în favoarea Formulei E.
Porsche este producătorul cu cele mai multe victorii la Le Mans din istorie – 19 la număr, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2015, 2016 şi 2017.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter