Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua generaţie Audi A8! (Video)

11 Iulie 2017 - 13:21
Denis Godorozea
În cadrul evenimentului Audi Summit, care a avut loc astăzi la Barcelona, într-o prezentare de excepţie a fost dezvăluită noua, cea de-a patra generaţie Audi A8! Concurentul modelelor BMW Seria 7, Mercedes-Benz S-Class şi Lexus LS, vine cu tehnologii impresionante şi un design, menit să schimbe imaginea brandului.
Noul limbaj de design, care a fost adoptat pentru prima dată de Audi prologue concept, a fost aplicat şi noii nave amiral A8. Astfel, noul Audi A8 este caracterizat printr-un calandru trapezoidal extrem de lat şi scund, care accentuează lăţimea maşnii, fiind completat de liniile orizontale şi blocurile optice înguste, dotate cu tehnologia HD Matrix LED. Silueta este mult mai dinamică, dar recognoscibilă, fiind înzestrată cu muchii tăioase deasupra aripilor, care definesc caracterul sportiv al noului A8, amintind şi de legendarul Audi Quattro. Posteriorul vine cu blocuri OLED extrem de arătoase şi tehnologizate, care se extind pe toată lăţimea maşinii precum pe vechiul Audi V8 – predecesorul lui A8.

Noul Audi A8 este un pic mai mare faţă de predecesor, având o lungime de 5,172 mm (+35 mm) şi un ampatament de 2,998 mm (+6 mm) în versiunea cu ampatament scurt şi 5,302 mm (+35 mm) şi, respectiv, 3,128 mm (+6 mm) în versiunea cu ampatament mărit, lăţimea fiind de 1,945 mm (-4 mm), iar înălţimea de 1,485 mm (+14 mm). Datorită înălţimii crescute, pasagerii din spate au primit un surplus pe înălţime de 20 mm.
Faţă de predecesorii săi, care utilizau caroserie executată doar din aluminiu, noua generaţie Audi A8 vine cu construcţia Audi Space Frame revizuită substanţial, având la bază un total de patru materiale – aluminiu, oţel, magneziu şi fibra de carbon ranforsată (CFRP). Aluminiul are cel mai mare aport în construcţia caroseriei - 58%. Din fibră de carbon este creat panelul din spatele banchetei spate, care contribuie la sporirea rigidităţii caroseriei cu 33% faţă de predecesor, din oţel de mare rezistenţă este creată structura de protecţie, care include pragurile, montanţii frontali şi montanţii de mijloc, în timp ce magneziul este utilizat în elementul de rigidizare a punctelor de montare a suspensiei faţă. Germanii au elaborat şi un nou proces de îmbinare a tuturor elementelor caroseriei, care a redus costurile cu 95%. Astfel, caroseria a devenit mai rezistentă, sporind siguranţa. Apropo, în cazul unui impact lateral, suspensia pneumatică reuşeşte să ridice momentan caroseria cu 80 mm doar în partea impactului, pentru o siguranţă şi mai bună.
Interiorul noului Audi A8, de asemenea, a fost inspirat din Audi prologue concept, asemănările fiind vizibile la volanul cu spiţe specifice, ce dispune de butoane tactile, dar şi la bordul simplist. La interiorul noului A8 sunt foarte puţine butoane, practic totul fiind ghidat prin intermediul butoanelor tactile sau a display-urilor sistemului multimedia MMI. Display-ul central de 10.1 inch se integrează perfect în panelul de culoare neagră, mai cu seamă atunci când este deconectat. Din cauza acestui panel, inserţia din lemn a fost mutată mai sus, astupând prizele sistemului de ventilare, care sunt mobile, precum pe Volkswagen Phaeton. Un al doilea display este amplasat mai jos, pe consola centrală, acesta oferind reglaje pentru sistemul de climatizare. Cu iluminarea ambientală nu impresionezi deja pe nimeni, pasagerii spate însă, sunt delectaţi cu masaj pentru picioare, în timp ce versiunea cu ampatament mărit dispune de scaune individuale reglabile şi de o consolă centrală unde se regăseşte o tabletă demontabilă, prin intermediul căreia pot fi reglate mai multe sisteme de confort – o idee similară este utilizată pe BMW Seria 7.
Noul Audi A8 este dotat şi cu sistemul condusului autonom de nivelul trei, care permite deplasarea la viteze de până la 60 km/h pe magistrale şi în ambuteiaje fără intervenţia conducătorului – pot fi luate mâinile de pe volan, iar maşina va opera cu volanul, acceleratorul şi frâna de sine stătător. Potrivit celor de la Audi conducătorul nu trebuie să monitorizeze cum automobilul operează în regimul autonom, având posibilitatea de a se ocupa cu alte lucruri mai utile sau de a se distra privind postul iubit de televiziune. Totuşi, atunci când sistemul condusului autonom îşi atinge limitele, acesta va insista ca cel de la volan să preia controlul. Pe lângă radare, senzori ultrasonici şi cameră frontală, noul Audi A8 este primul automobil de producţie ce utilizează şi scanerul laser. Noul Audi A8 poate parca în regim autonom, fără ca la volan să fie cineva - toate manevrele automobilului sunt urmărite prin intermediul aplicaţiei myAudi pentru smartphone.
Toate versiunile noului Audi A8 dispun de sistem electric primar de 48 de volţi, care poate regenera până la 12 kW de energie şi reduce consumul cu până la 0.7 l/100 km. Opţional este oferit sistemul de virare a roţilor spate, ce oferă o manevrabilitate incredibilă, atât în parcări, cât şi la viteze mari în curbe. Iniţial noul A8 va fi disponibil în două motorizări V6 – 3.0 TDI (286 CP) şi 3.0 TFSI (340 CP). Două versiuni V8, 4.0 TDI (435 CP) şi 4.0 TFSI (460 CP), vor fi disponibile mai târziu.
Cel mai performant va fi propulsorul W12 de 6.0 litri. Mai târziu va fi oferită versiunea hibridă Audi A8 L e-tron quattro, care va avea sub capotă unitatea 3.0 TFSI şi un motor electric pentru un total de 449 CP şi 700 Nm, fiind capabilă să parcurgă în regim pur electric 50 km. Bateriile litiu-ion vor putea fi încărcate prin inducţie cu o rată de 3.6 kW.

Noul Audi A8 va fi produs în uzina germană din Neckarsulm şi va apărea pe piaţă la sfârşitul toamnei la un preţ de 90,600 de euro pentru versiunea A8 cu ampatament scurt şi 94,100 de euro pentru versiunea A8 L cu ampatament mărit.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter